eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Eldőlhet a római-parti védmű sorsa

A római-parti mobil védmű nyomvonaláról is dönthet mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, az előterjesztők a szakvélemények alapján a part menti nyomvonalat javasolják.

Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes közös előterjesztésben javasolja, hogy "a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmét szolgáló árvízvédelmi létesítmény a Duna-part menti nyomvonalon, továbbá a Barát-patak és az Aranyhegyi-patak mentén" épüljön meg.

A testület, amely a nap folyamán várhatóan több mint hatvan előterjesztést tárgyal, dönthet arról is, hogy nem rendeli el a budapesti olimpiai rendezésről szóló népszavazást, mivel - mint a benyújtott előterjesztésben olvasható - a referendummal elérni kívánt cél már teljes mértékben megvalósul.

Március elsején a Fővárosi Közgyűlés - a kormányhoz hasonlóan - megállapította, hogy a pályázat benyújtásakor még meglévő politikai egység helyreállíthatatlanul felbomlott, ezért a testület úgy döntött, hogy hatályon kívül helyezi a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogára való pályázásról szóló határozatát, és a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közösen visszavonja pályázatát. Az erről szóló dokumentumot március 16-án megküldték a MOB-nak, így Budapest már nem minősül pályázó városnak, az olimpiai játékok megrendezését már nem nyerheti el - írták az előterjesztésben.

A Fővárosi Közgyűlés határozhat továbbá a Lánchíd és a Váralagút felújításáról. A tervek szerint a nyáron kezdődhetnek el a felújítási munkálatok, amelyek 2019 végéig tarthatnak majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×