INFORÁDIÓ 
2021. január 18. hétfő
Piroska

mendrey lászló

pdsz

bér

fizetés

Mendrey László: Lehet, hogy az iskolai dolgozók még nem az emelt bérüket kapják

Infostart / InfoRádió

Elképzelhető, hogy február elején még nem az emelt bért kapják meg a nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott iskolai dolgozók. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta, bíznak benne, hogy ha ez így is lesz, a különbözet megérkezik a hóközi kifizetéssel. A Klebelsberg Központ azt közölte, hogy minden dolgozó időben megkapja a bérét.

„Ezek az átsorolások most, január utolsó hetében születtek meg sok helyen, ebből következően előfordulhat, hogy késve kapják meg ezek a dolgozók az illetményemelésüket. Bízom benne, hogy nem így lesz, ha mégis, úgynevezett hóközi kifizetéssel pótolják” - hangsúlyozta Mendrey László.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke hozzátette, az esetleges csúszás az új szervezet felállásából - a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot felváltotta a Klebelsberg Központ és a tankerületi központok - adódó adminisztratív átállással magyarázható.

„A KLIK hároméves áldásos tevékenysége alatt előfordult, hogy késtek a bérek, aztán beállt egy rendszer, most az az elfogadott, hogy az iskolában dolgozó minden embernek minden hónap ötödik napjáig meg kell kapnia a fizetését.”

Mendrey László hozzátette, az oktatást közvetlenül segítő, de nem pedagógus végzettségű dolgozóknak régóta indokolt volt a béremelése, közel sem azt kapják, amit kellene. A bérüket azonban biztosan megkapják, az a kétséges, hogy már az emelést is. Jövő hét péntekig azonban még van idő – tette hozzá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A Klebelsberg Központ közleménye:

Minden, az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozó munkavállaló kap fizetést február elején, az ezzel kapcsolatban megjelent sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak. Az állami intézményfenntartás decentralizációjának következtében a tankerületi központok feladata és felelőssége a foglalkoztatással kapcsolatos összes tevékenység elvégzése. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak az elvárása a tankerületek felé az, hogy ezekkel a feladatokkal határidőre készüljenek el. Hangsúlyozzuk, hogy minden dolgozó megkapja a bérét jövő hónap elején, a tankerületi központok ütemezetten végzik a feladataikat és mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentes legyen az átvett és újonnan felvett kollégák foglalkoztatása.

Kapcsolódó hang

Mendrey László: Lehet, hogy az iskolai dolgozók még nem az emelt bérüket kapják
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018