eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mendrey László: Lehet, hogy az iskolai dolgozók még nem az emelt bérüket kapják

Elképzelhető, hogy február elején még nem az emelt bért kapják meg a nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott iskolai dolgozók. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta, bíznak benne, hogy ha ez így is lesz, a különbözet megérkezik a hóközi kifizetéssel. A Klebelsberg Központ azt közölte, hogy minden dolgozó időben megkapja a bérét.

„Ezek az átsorolások most, január utolsó hetében születtek meg sok helyen, ebből következően előfordulhat, hogy késve kapják meg ezek a dolgozók az illetményemelésüket. Bízom benne, hogy nem így lesz, ha mégis, úgynevezett hóközi kifizetéssel pótolják” - hangsúlyozta Mendrey László.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke hozzátette, az esetleges csúszás az új szervezet felállásából - a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot felváltotta a Klebelsberg Központ és a tankerületi központok - adódó adminisztratív átállással magyarázható.

„A KLIK hároméves áldásos tevékenysége alatt előfordult, hogy késtek a bérek, aztán beállt egy rendszer, most az az elfogadott, hogy az iskolában dolgozó minden embernek minden hónap ötödik napjáig meg kell kapnia a fizetését.”

Mendrey László hozzátette, az oktatást közvetlenül segítő, de nem pedagógus végzettségű dolgozóknak régóta indokolt volt a béremelése, közel sem azt kapják, amit kellene. A bérüket azonban biztosan megkapják, az a kétséges, hogy már az emelést is. Jövő hét péntekig azonban még van idő – tette hozzá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A Klebelsberg Központ közleménye:

Minden, az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozó munkavállaló kap fizetést február elején, az ezzel kapcsolatban megjelent sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak. Az állami intézményfenntartás decentralizációjának következtében a tankerületi központok feladata és felelőssége a foglalkoztatással kapcsolatos összes tevékenység elvégzése. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak az elvárása a tankerületek felé az, hogy ezekkel a feladatokkal határidőre készüljenek el. Hangsúlyozzuk, hogy minden dolgozó megkapja a bérét jövő hónap elején, a tankerületi központok ütemezetten végzik a feladataikat és mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentes legyen az átvett és újonnan felvett kollégák foglalkoztatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×