eur:
394.59
usd:
367.9
bux:
70332.35
2024. június 25. kedd Vilmos

Mendrey László: Lehet, hogy az iskolai dolgozók még nem az emelt bérüket kapják

Elképzelhető, hogy február elején még nem az emelt bért kapják meg a nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott iskolai dolgozók. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta, bíznak benne, hogy ha ez így is lesz, a különbözet megérkezik a hóközi kifizetéssel. A Klebelsberg Központ azt közölte, hogy minden dolgozó időben megkapja a bérét.

„Ezek az átsorolások most, január utolsó hetében születtek meg sok helyen, ebből következően előfordulhat, hogy késve kapják meg ezek a dolgozók az illetményemelésüket. Bízom benne, hogy nem így lesz, ha mégis, úgynevezett hóközi kifizetéssel pótolják” - hangsúlyozta Mendrey László.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke hozzátette, az esetleges csúszás az új szervezet felállásából - a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot felváltotta a Klebelsberg Központ és a tankerületi központok - adódó adminisztratív átállással magyarázható.

„A KLIK hároméves áldásos tevékenysége alatt előfordult, hogy késtek a bérek, aztán beállt egy rendszer, most az az elfogadott, hogy az iskolában dolgozó minden embernek minden hónap ötödik napjáig meg kell kapnia a fizetését.”

Mendrey László hozzátette, az oktatást közvetlenül segítő, de nem pedagógus végzettségű dolgozóknak régóta indokolt volt a béremelése, közel sem azt kapják, amit kellene. A bérüket azonban biztosan megkapják, az a kétséges, hogy már az emelést is. Jövő hét péntekig azonban még van idő – tette hozzá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A Klebelsberg Központ közleménye:

Minden, az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozó munkavállaló kap fizetést február elején, az ezzel kapcsolatban megjelent sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak. Az állami intézményfenntartás decentralizációjának következtében a tankerületi központok feladata és felelőssége a foglalkoztatással kapcsolatos összes tevékenység elvégzése. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak az elvárása a tankerületek felé az, hogy ezekkel a feladatokkal határidőre készüljenek el. Hangsúlyozzuk, hogy minden dolgozó megkapja a bérét jövő hónap elején, a tankerületi központok ütemezetten végzik a feladataikat és mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentes legyen az átvett és újonnan felvett kollégák foglalkoztatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Az európai kormányok azt vizsgálják, hogyan lehetne megvédeni az uniós határozatokat attól, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyre gyakrabban éljen vétójogával, mivel Magyarország július 1-jén átveszi a soros elnökséget. Magyarország rekordszámú, konszenzusos kül- és biztonságpolitikai kérdést blokkolt vagy késleltetett az elmúlt években. Most több jogi kiskaput kihasználva semlegesítenek a magyar vétókat – írja a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×