INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

buszbaleset

lelkész

hit

Egy ekkora tragédiánál a hívő ember hite is meginoghat

Infostart / InfoRádió

A hívő emberekben is súlyos kérdéseket vethet fel az olaszországi busztragédia - mondta az InfoRádió által megkérdezett evangélikus lelkész. Joób Máté szerint ilyenkor véget érhet a gyermeki hit.

Egy hívő ember számára nagyon komoly kérdések vetődnek fel egy ilyen tragédia kapcsán, mert nemcsak az áldozatokra gondol az ember, hanem egy kicsit saját magára is - mondta Joób Máté.  A lelkész szerint meginoghat a hit, és olyan kérdések is felvetődhetnek, amelyek talán a hétköznapi valóságban nem.

"Fontos, hogy a hívő ember is kapjon ilyenkor segítséget. Az ilyen nagyon mélyről jövő, nehéz kérdések sokszor a hit számára nem veszélyt jelentenek, hanem lehetőséget, hogy átalakuljon, formálódjon. Például a gyermeki hit létből akaratlanul átkerül az ember, és nem csak a gyermek, a felnőtt hit vonzásába" - mondta a lelkész.

Joób Máté úgy fogalmazott: úgy tud ismét megerősödni a megingott hit, ha megtapasztalja az ember, hogy az Isten nem feltétlenül a jóban akar velünk találkozni, sokszor a nehézségek, a tragédiák közepette is ott van. 

"Tegnap három kiskorú gyermekemmel elmentem kora este a gimnázium elé, és három mécsest gyújtottunk, hogy emlékezzünk azokra, akik elvesztek, meghaltak ebben a szörnyű tragédiában - mondta. - Megdöbbentő volt az az élmény, hogy amikor meggyújtottuk a mécsest, azt éreztem, hogy abban a nagyon szolidáris légkörben, az embereken, a gyertyafényben mintha Isten is ott lett volna. Különös élmény volt."

Kapcsolódó hang

Egy ekkora tragédiánál a hívő ember hite is meginoghat
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018