INFORÁDIÓ
2022. január 26. szerda
Paula, Vanda

hit

2022.01.05. 20:52

Balog Zoltán: ez nagy lehetőség, egyben nagy felelősség

2022 a hitoktatás éve a Magyarországi Református Egyházban. Magyarországon 150 ezer gyerek tanul református oktatási intézményben, ami nagy lehetőség, és egyben nagy felelősség – mondta az InfoRádiónak Balog Zoltán püspök. A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke hozzátette: a református hitoktatásban dolgozóknak munkacsoportokat szerveznek, az óvodapedagógusoknak pedig ösztöndíjprogramot indítanak.
2020.02.22. 18:44

Görög katolikus szerzetesnővéré a Hit pajzsa díj

Imre Margit Ágota A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegyétől kapta meg szombaton Budapesten.
2018.01.26. 15:27

Különös elmélet látott napvilágot a szárazság okairól

Az egyik vezető iráni hittudós szerint a kishitűség okozza a vízhiányt az iszlám köztársaságban. "Akkor jelentkeznek szárazságok, amikor az emberek nem hisznek többé a vallási értékekben" - jelentette ki pénteken Dzsafar Szobáni ajatolláh.
2018.01.03. 12:02

Kiderült, miért kell terrorellenes terv az óvodáknak, iskoláknak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint egy NATO-irányelv kötelezi Magyarországot az iskolákat és óvodákat is érintő Honvédelmi Intézkedési Terv elkészítésére. A parlament Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke szerint azonban erről szó sincs.
2016.09.24. 21:06

Orbán: az emberiség most lép át egy új korszakba

Egész Európa sorsfordító időszakot él át, az emberiség most lép át egy új korszakba, a korábbi kitörésszerű fordulópontok helyett azonban lassabb, nehezebb folyamatok útján - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kurír katolikus hírportálnak nyilatkozva.
2016.04.30. 16:42

Balog Zoltán: a vallás a legszemélyesebb közösségi ügy

A vallás nem magánügy, a hit megvallása az egyik legszemélyesebb közösségi ügy, ezért épülnek templomok, és ezért gondolja a kormány fontosnak, hogy támogassa a templomépítést - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszter szombaton Szombathelyen. Balog Zoltán részt vett a helyi református gyülekezet ünnepi hálaadó istentiszteletén, amit a templom új tornyának és három harangjának megáldása alkalmából tartottak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018