eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Az olaszországi buszbaleset helyszínén magyar rendőrök is részt vesznek a nyomozásban

Magyar rendőrszakértői csoport utazott Olaszországba, a veronai buszbaleset helyszínére.

A veronai nyomozást irányító ügyész kérte fel a magyar rendőrséget, hogy a helyszínen segítsék a nyomozást, ezért Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti főosztályának vezetője és három kollégája a helyszínre utazott.

A sok sérültre és halálos áldozatra való tekintettel elég aprólékos munkáról van szó. Mivel az autóbuszból a vas vázon kívül nem maradt semmi, és minden értékelhető tárgyi bizonyítási eszköz elégett, csak az ott lévő sérültek beszámolóira lehet hagyatkozni, és így nehéz a nyomozás - mondta az InfoRádiónak az első tapasztalataikról Óberling József.

Fontos tudni, hogy az olasz nyomozóhatóság önállóan vizsgálja az esemény körülményeit és próbálják a baleset okait és körülményeit felderíteni. A magyar szakértőcsoporttól meghatározott kérdésekben kérnek segítséget, illetve bizonyos információk Magyarországról történő beszerzését várják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×