eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja a buszbalesetet

Halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az olaszországi buszbaleset ügyében.

A rendőrség közleménye emlékeztet arra, hogy a magyar csoportot szállító autóbusz péntek éjjel egyelőre tisztázatlan okból az autópályahíd pillérének csapódott, majd kigyulladt. A baleset következtében a jármű 56 utasából 16 fő életét vesztette, 26 személy megsérült, a sérültek közül közleményünk kiadásának időpontjában hat főt kórházban kezelnek, két sérült állapota válságos. A közúti közlekedési baleset körülményeit az olasz hatóságok vizsgálják, munkájukat Olaszországban három fős magyar rendőri csoport segíti. A magyar rendőrök vasárnap hajnalban érkeztek Veronába.

A baleset okaként, melynek megállapítása az olasz hatóságok feladata, felmerült a műszaki hiba lehetősége. Az olasz hatóságok vizsgálatának elősegítése érdekében tisztázni kell, hogy a magyar honosságú autóbusz milyen műszaki állapotban hagyta el Magyarországot. Ezért a Nemzeti Nyomozó Iroda halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A nyomozás az olasz hatóságok eljárástól független, megállapításait egy későbbi jogsegély keretében a magyar rendőri szervek – az ügyészség felügyelete mellett – az alapügyben eljáró olasz hatóságok rendelkezésére bocsátják. Az NNI – igazságügyi műszaki szakértők bevonásával – tanúkihallgatásokat, az autóbusz tulajdonosának telephelyén házkutatást végez, lefoglalja a jármű műszaki vizsgáztatásával és esetleges korábbi javításaival kapcsolatos okmányokat, dokumentumokat, a két magyar állampolgárságú autóbusz vezető egészségügyi és járművezetői alkalmasságával kapcsolatos iratokat.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×