eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid

Palkovics: minden segítséget megadnak az iskola tanulóinak

Folyamatosan pszichológusok, pszichiáterek segítik a veronai buszbalesetben érintett Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit - nyilatkozta Palkovics László oktatási államtitkár újságíróknak szombat este az intézmény épülete előtt.

Palkovics László már délután óta az iskolában tartózkodott. Késő délután Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével, Rétvári Bencével, a tárca parlamenti államtitkárával, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral és Solti Péterrel, a Klebelsberg Központ vezetőjével közösen gyújtott gyertyát az áldozatok emlékére a fővárosi gimnázium előtt.

Kora este az iskolából távozva Palkovics László újságíróknak azt mondta: egyrészt azon dolgoznak, hogy a bizonytalanságban lévő szülők minél előbb információhoz jussanak. Másrészt hogy segítsék, hogyan dolgozzák fel a gyermekek a történteket. Ennek érdekében az iskolában már szombaton is pszichológusok, pszichiáterek segítettek, ez vasárnap és a jövő héten is így lesz - fejtette ki az államtitkár.

Palkovics László kiemelt fontosságúnak nevezte továbbá, hogy a sérült gyermekeket semmilyen hátrány ne érje a következő időszakban tanulmányaik, akár az érettségi során.

Emellett az államtitkár is felidézte: a szombati kormányrendelet nyomán vasárnap minden iskola igazgatójának levelet küldenek, hogy a hétfői gyásznapon méltóképpen emlékezzenek az áldozatokra.

Az államtitkár a jövőre vonatkozó feladatként arra is kitért, hogy bár balesetek mindig történnek, de minden olyan jogszabályt meg kell hozni, hogy az elkerülhető baleseteket megelőzzék.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Címlapról ajánljuk
Nagyszerű győzelmek és híres vereségek – így kezdte eddig a magyar válogatott a nagy tornákat
Euro 2024

Nagyszerű győzelmek és híres vereségek – így kezdte eddig a magyar válogatott a nagy tornákat

Felemás eredményeket hoztak a magyar válogatott eddigi bemutatkozó mérkőzései a nagy tornákon. A sor győzelemmel kezdődött 1934-ben. Érdekes: Németországban először játszik Eb- vagy vb-mérkőzést a délután fehér mezben játszó „meggypiros” alakulat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×