INFORÁDIÓ 
2021. január 18. hétfő
Piroska

család

gyermek

fiatal

fiatal

gyermekvállalás

kutatás

Nincs baj a mai fiatalokkal

Infostart / InfoRádió

Fontos értéke a család a napjaink fiatalsága számára – derült ki a négyévente esedékes ifjúságkutatás legutóbbi eredményeiből. A fiatalok a családi értékeket magasan az értékpreferencia elejére sorolják – mondta az InfoRádiónak Székely Levente, a Kutatópont kutatási igazgatója.

Idén lezajlott a négyévente esedékes ifjúságkutatás, aminek az eredményei később várhatók, ám a fiatalságot érintő tendenciák az ezredforduló óta nyomon követhetőek a kutatás segítségével.

„Ez a generáció mindenképpen gondolkodik a családban. A legutóbbi, 2012-es kutatás egyik fontos megállapítása, hogy továbbra is családban gondolkodik a magyar ifjúság” - közölte a tendenciákat Székely Levente.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a magyarországi kutatásban is megjelent az az egyébként nemzetközi trend, amely szerint

van néhány százaléknyi olyan fiatal, akik azt mondják, hogy nem szeretnének családot alapítani, nem szeretnének gyerekeket vállalni.

„A többség számára azonban a család, a gyerekvállalás érték, az ember boldogságához járul hozzá” - közölte a kutatási igazgató.

Kifejtette: négy éve a fiatalok túlnyomó többsége azt mondta, hogy a gyermekvállalás és a gyermek a boldogság egyik fokmérője, ami nélkül a boldog élet nehezen képzelhető el.

„A fiatalok körében az egyik legfontosabb információforrás a család: a fiatalok fele azt mondja, hogy teljes mértékben egyetért azokkal az életeszményekkel, amiket a szülei vallanak” - hangsúlyozta Székely Levente.

„Úgy tűnik, hogy a családi értékeket magasan az értékpreferencia elejére sorolják – legyen szó akár arról a családról, amit majd ők alapítanak, akár arról, amiből származnak”

- összegezte a Kutatópont kutatási igazgatója.

Kapcsolódó hang

Nincs baj a mai fiatalokkal
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018