eur:
395.73
usd:
367.19
bux:
65218.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Dinamó miatt bukott a börtönparancsnok

Zárkájában készített magáról fotókat, majd a képeket az egyik közösségi portálra is feltöltötte január elsején egy fegyházbüntetését töltő férfi a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben - írta a Vas Népe online, a vaol.hu.

A vaol.hu egy olvasó levelére hivatkozva azt írta, hogy a Dinamó becenévre hallgató elítélt annak a Csonnó-klánnak a tagja, amely 2004 és 2010 között szociálisan hátrányos helyzetű embereket "csicskáztatott".

„Az elítélt Facebook-profillal rendelkezik, üzenget, képeket posztol. A tanúk és sértettek pedig rettegnek, hogy ha ezt a börtönben megteheti, mi lesz akkor, ha majd szabadul” - írt a lap olvasója.

A lap cikke szerint Dinamó aktív életet él a közösségi oldalon.

A Veszprém Megyei Törvényszék 2014 november 27-én Cs. S.-t, társtettesként elkövetett zsarolás miatt - mint többszörös visszaesőt - öt év fegyházra ítélte.

A börtönszabályzat értelmében fegyház fokozatban a legenyhébb esetben is legfeljebb heti négy alkalommal tíz perc telefonálás megengedett. Az elítélt férfi azonban saját bejegyzése szerint "királyként" élhetett a szombathelyi börtönben, és január elsején még arra is volt lehetősége, hogy újévkor köszöntse ismerőseit.

A portál szerint ez is oka lehetett annak, hogy Pintér Sándor belügyminiszter csütörtöki hatállyal indoklás nélkül visszavonta Tóth Tamás Tibor dandártábornoknak a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának vezetői kinevezését. Ugyanazon a napon a belügyminiszter egy budapesti és a tiszalöki fegyintézmény vezetőjét is leváltotta.

Az RTL Klub Híradója csütörtökön arról számolt be, hogy a tiszalöki börtönben szilveszteri bulijukat videózták a rabok, majd a felvételt el is küldték a rokonoknak.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×