INFORÁDIÓ 
2018. július 18. szerda
Frigyes
börtönparancsnokelítéltmobiltelefon

Dinamó miatt bukott a börtönparancsnok

InfoRádió / MTI

Zárkájában készített magáról fotókat, majd a képeket az egyik közösségi portálra is feltöltötte január elsején egy fegyházbüntetését töltő férfi a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben - írta a Vas Népe online, a vaol.hu.

A vaol.hu egy olvasó levelére hivatkozva azt írta, hogy a Dinamó becenévre hallgató elítélt annak a Csonnó-klánnak a tagja, amely 2004 és 2010 között szociálisan hátrányos helyzetű embereket "csicskáztatott".

„Az elítélt Facebook-profillal rendelkezik, üzenget, képeket posztol. A tanúk és sértettek pedig rettegnek, hogy ha ezt a börtönben megteheti, mi lesz akkor, ha majd szabadul” - írt a lap olvasója.

A lap cikke szerint Dinamó aktív életet él a közösségi oldalon.

A Veszprém Megyei Törvényszék 2014 november 27-én Cs. S.-t, társtettesként elkövetett zsarolás miatt - mint többszörös visszaesőt - öt év fegyházra ítélte.

A börtönszabályzat értelmében fegyház fokozatban a legenyhébb esetben is legfeljebb heti négy alkalommal tíz perc telefonálás megengedett. Az elítélt férfi azonban saját bejegyzése szerint "királyként" élhetett a szombathelyi börtönben, és január elsején még arra is volt lehetősége, hogy újévkor köszöntse ismerőseit.

A portál szerint ez is oka lehetett annak, hogy Pintér Sándor belügyminiszter csütörtöki hatállyal indoklás nélkül visszavonta Tóth Tamás Tibor dandártábornoknak a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának vezetői kinevezését. Ugyanazon a napon a belügyminiszter egy budapesti és a tiszalöki fegyintézmény vezetőjét is leváltotta.

Az RTL Klub Híradója csütörtökön arról számolt be, hogy a tiszalöki börtönben szilveszteri bulijukat videózták a rabok, majd a felvételt el is küldték a rokonoknak.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH