eur:
388.5
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csaknem kétmilliárd forint támogatást kapnak civil és nemzetiségi szervezetek

Csaknem kétmilliárd forint támogatást kapnak civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap 2013. évi működési pályázatain és nemzetiségi szervezetek a számukra biztosított pályázati keretből - jelentette be kedden budapesti sajtótájékoztatóján Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Latorcai Csaba helyettes államtitkár.

Hölvényi György arról beszélt, hogy a cél a korábbi évekhez hasonlóan az volt, hogy a magyarországi nemzetiségek megőrizzék és erősítsék kulturális identitásukat. A korábbi évek késve történt kifizetéseire utalva az államtitkár hangsúlyozta, hogy a támogatások odaítélésével példát kívánnak mutatni arra, hogy a pályázati kiírások rendszeresek és kiszámíthatók.

Latorcai Csaba a támogatások adatait ismertetve elmondta, hogy az államtitkárság nemzetiségi célra négy pályázatot írt ki a múlt év végén és az idei év elején. A nemzetiségi kulturális autonómia támogatására több mint 1200 pályázatot adtak be a 245 millió forint támogatási keretre.

A helyettes államtitkár elmondta még, hogy működési célú pályázatok esetében összesen 1,6 milliárd forintra pályázhattak civil szervezetek. A 6708 pályázat 42 százaléka, 2835 szervezet részesül támogatásban, ez 250 ezer és 4 millió forint közötti összegeket jelent.

A részletes eredményekről a www.civil.kormany.hu honlapon csütörtöktől lehet tájékozódni - tette hozzá Latorcai Csaba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×