eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Gazprom akár teljes kockázatmentességet is garantál Magyarországnak - lapszemle

A Népszabadság értesülése szerint a Gazprom akár teljes kockázatmentességet is garantál Magyarországnak a Déli Áramlat kapcsán. Teljes szervezeti átalakítást terveznek a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségénél - írja a Magyar Nemzet.

A Népszabadság értesülése szerint a Gazprom akár teljes kockázatmentességet is garantál Magyarországnak a Déli Áramlat kapcsán. A magyar szakasz kivitelezésére alakult Déli Áramlat Zrt.-ben a magyar fél 50 százaléka a MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-é. Megfigyelők a fele-fele arányú tulajdonlás ellenére a hazai beruházási terv mögött erőteljesebbnek értékelik a Gazprom befolyását.

Teljes szervezeti átalakítást terveznek a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségénél - írja a Magyar Nemzet. Az átalakítás lényege, hogy még az idén összevonásokkal koncentrálják erőiket. Az MSZOSZ-nél azzal magyarázták a tíz éve hangoztatott szakszervezeti fúziót, hogy fölösleges fenntartaniuk többtucatnyi tagszervezetet, ehelyett anyagi, személyi, vagyoni forrásaik összevonásával csak négy-öt, ám annál erősebb és hatékonyabb ágazati szakszervezetet kell létrehozni. Ezek alapvetően ipari jellegűek lennének, például vasas és bányász. Most hat országos szakszervezeti szövetség működik, egyes elképzelések szerint viszont elég lenne három.

Az amerikai belbiztonsági hivatal múlt pénteken riasztást adott ki, a szervezet számítástechnikai elhárító részlege az Oracle Java kikapcsolására szólította fel a felhasználókat - adja hírül az Index. A szervezet olyan biztonsági réseket talált a programban, amik lehetővé tették, hogy a felhasználók számítógépére rosszindulatú programokat telepítsenek, vagy átvegyék fölötte az irányítást.

A Napi Gazdaságban arról olvashatnak, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a bónusz/malusz besoroláshoz kapcsolt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kedvezmények visszavonására szólított fel több biztosítótársaságot. A lap információi szerint több biztosítótársaság képviselői kaptak kötelezést a napokban arra, hogy legkésőbb január 31-ig módosítsák kgfb-díjtarifáikat, az ügyfelek kárelőzményét kizárólag a 10+4-es bónusz/malusz (B/M) rendszerű besoroláson belül értékelve. A biztosítók az elmúlt években tömegével haladták meg a korábbi B/M-rendszert, miután a kármentes autósok a B10-es kategória után további kedvezményeket nem kaphattak: megszülettek a B10+, majd a B10++ kategóriák - ezeket azonban a felügyelet eddig egyszer sem bírálta. Az, hogy a felügyelet a kedvezmények megszüntetésére kötelezi a piac legnagyobb részét, az autósoknak a díjak emelkedését jelentheti, ráadásul egy olyan tételről van szó, amelyet a biztosítók vállaltak.

Nagy lendülettel jelentek meg az európai ingatlanbefektetési piacon 2012-ben az állami vagyonalapok - írja a Portfolio.hu. Az irodaszegmensben az adásvételek közel felét különböző állami vagyonalapok tették, összesen 5 milliárd euró értékben vásároltak irodaházakat a nagy állami vagyonalapok.

A plázaláz kifejezés 2013-ban már kissé avíttnak hat. A nem is olyan rég még előszeretettel használt szóösszetétel lassan kimegy a divatból, ugyanis a téma jó időre lekerült a napirendről - tömegesen épülő, terjeszkedő bevásárlóközpontoktól ma már senkinek sem kell tartania. A luxuspiacot azonban semmi nem rengeti meg, Budapesten burjánzanak a luxusplázák - állapítja meg a Pénzcentrum.hu.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×