eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma

Az őssejtektől a hős Gagarinig - Lapszemle

A Népszabadság becsapott őssejtekről, a Magyar Nemzet Hunvald György különös légitársaságáról, az Index.hu pedig Jurij Gagarinról ír.

A becsapott őssejtek eltüntették a Parkinson-kórt - olvasható a Népszabadságban. Simon András csapata szalamandrákkal sikeres agyregeneráló kísérleteket végzett a Karolinska intézetben. Ez új esélyt kínál az ideggyógyászatban.

A Magyar Nemzet Hunvald Györgyék "különös légitársaságáról" ír. A moszkvai kereskedelmi kirendeltség botrányos értékesítése idején az erzsébetvárosi ingatlanpanama névadója, Hunvald György egykori szocialista polgármester érdekeltségébe tartozó repülős cég elsőként különös utasokat szállított külföldre. A gép fedélzetén Veres János volt pénzügyminiszter mellett a kirendeltség eladása miatt azóta meggyanúsított korábbi moszkvai nagykövet és egy bankvezér utazott az orosz fővárosba.

A szovjet propaganda sokáig azt hangoztatta, hogy a Vosztok-1 ötven évvel ezelőtti küldetésén minden rendben ment, de az elmúlt években sorra derültek ki, milyen technikai malőrök nehezítették az első emberes űrrepülést - olvasható az Index.hu Jurij Gagarinról írt cikkében. Bár az utazás során szinte mindent automatika csinált, Gagarinnál jobban kevesen szolgáltak rá a "hős" szóra.

A Napi Gazdaságban az olvasható, hogy a gazdasági válság mélypontján már túljutott a magyar könyvkiadók egy része, de a lap által megkérdezett szakemberek némelyike így is aggasztónak tartja az állami könyvtámogatás folyamatos csökkentését. Mások szerint viszont a kiadóknak a piaccal kell törődniük, a támogatás versenytorzító lehet, az állam pedig más eszközökkel is segítheti a megváltozott kultúrafogyasztási, illetve technikai lehetőségek miatt nehézségekkel küzdő szektort.

A térség egyik legmagasabb adóterhelése, csaknem 17 százalékos elvonás rakódik a Magyarországon működő társaságok nyereségére a Világbank elemzése szerint - írja a Világgazdaság. A tanulmány alapján Magyarország a teljes, vagyis az élőmunkára háruló és az egyéb tételeket is figyelembe vevő adóterhelés terén sem áll valami fényesen, itt a hetedik legmagasabb elvonási szintet produkáljuk az egész unióban.

Több ezer új munkahely Magyarországon - de hol fognak lakni? - teszi fel a kérdést a Pénzcentrum.hu. A kecskeméti és győri autóipari beruházások közös jellemzője, hogy a teljes kiépítettség elérésekor a gyárakban igen sok új munkahely lesz. Az újonnan érkező, letelepedni vágyó dolgozóknak, azonban laknia is kell valahol. A lap a két város ingatlanpiacát vette górcső alá, hogy megvizsgálja, miként változtak a kínálati ingatlanárak az elmúlt időszakban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×