eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Gyanúsított lett Biszku Béla - lapszemle

A Népszabadság szerint még várni kell az egykulcsos adórendszerre. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy gyanúsítottként hallgatták ki a BRFK-n Biszku Bélát.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy 2011 helyett 2013-ban állhat fel az Orbán-kormány által vizionált egykulcsos adórendszer - írja a Népszabadság. Az egyszeri bevezetés elnyújtását magyarázza, hogy az elviselhetetlen terhet tenne a költségvetésre. Ugyanakkor az adózók terheire is tekintettel kell lennie a kabinetnek, ezért az adójóváírást nem törlik el, de csak szűkebb kör számára teszik elérhetővé.

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság Biszku Bélát - értesült a Magyar Nemzet. A BRFK kommunikációs osztályának a lap kérdéseire adott válaszából kiderül: az 1957 és 1961 között belügyminiszterként tevékenykedő férfi a gyanúsítás ellen panasszal élt, amelynek megalapozottságáról az ügyészség dönt majd. Biszku Bélát a jobbikos Szilágyi György jelentette fel a volt MSZMP-vezető augusztus 4-i interjúja miatt, mert a műsorban ellenforradalomnak nevezte az '56-ban történteket, míg az azt követő megtorlásokat jogszerűnek minősítette, amelyekbe szerinte nem avatkozott bele a politikai vezetés, így ő sem.

Az Index tudósítása szerint állnak a forgatások, közben a Mozgókép Közalapítvány a tartozások kiegyenlítésén dolgozik, de ez sem zökkenőmentes: egy bank három filmes cég számláját zárolta. A helyzetről az MMKA új gazdasági igazgatóját, Kresz Lászlót faggatta a lap, aki próbálja behajtani a producereknek eredetileg örökbe kiosztott 1,3 milliárd forintos kölcsönt. Ugyanakkor meglepő hír, hogy a hatáskörét túllépő főtitkár marad a filmszemle előszervezője.

A Napi Gazdaság beszámol arról, hogy a nagy fuvarozók elkezdték az európai utakra induló kamionjaikat Magyarországon megtankolni, "szebbé vált" a hazai gázolajpiaci helyzet, augusztusban a dízelüzemanyag-eladások így is mintegy négy százalékkal alulmúlták az egy évvel korábbit. A Shell szerint az idén csökkent a hazai és nemzetközi fuvarozók magyarországi dízelfogyasztása a környező országok alacsonyabb üzemanyagárai miatt. Hasonlóan látja a Mol is, bár a társaság szerint az utóbbi hónapokban a forintgyengülés javította a magyar árak versenyképességét.

A Világgazdaságban cikkéből kiderül, hogy Angela Merkel német kancellár nyerte a Bloomberg globális felmérését a befektetők körében 70 százalékos támogatottsággal. A politikus azzal tudta látványosan növelni globális népszerűségét, hogy határozott lépéseket tett a költségvetési bevételek növelése és a kiadások csökkentése, a deficit lefaragása, továbbá az eurózóna - azon belül Görögország - összeomlásának megakadályozása érdekében, és hazájában kedvező feltételeket teremtett a befektetők számára.

A Portfolio.hu-n olvashatnak arról, hogy határozottan elutasítja a Jobbik magán-nyugdíjpénztári rendszerre vonatkozó elképzeléseit a Stabilitás Pénztárszövetség. A magán-nyugdíjpénztárak 100 százalékát tömörítő érdekképviseleti szervezet szerint a Jobbik minden szakmai alapot nélkülöző javaslatait a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag több mint 2800 milliárd forintnyi egyéni megtakarításának elvonását eredményezné.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×