eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

ÁSZ: csökkent a szervátültetések száma

Az Állami Számvevőszék legfrissebb jelentése szerint csökkent a szervátültetések száma; míg 2005-ben 389, 2009-ben már csak 354 ilyen beavatkozást végeztek el magyar betegeken.

Zöldréti Attila, a szervezet főcsoportfőnöke azt mondta: a csökkenés oka nem a pénzhiány. Közölte: a számvevőszék szervezési és szabályozási hiányosságokat tárt fel, ezeket egyebek mellett azzal magyarázzák, hogy az ágazat az elmúlt időszakban nem értékelte a szervtranszplantációs betegellátás helyzetét, és nem készített akciótervet annak fejlesztéséről.

 Az ÁSZ többpontos javaslatot készített a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjének. A többi között javítanák az egységes betegtájékoztatást, biztosítanák a szervfelajánlás lehetőségé, és kidolgoztatnának egy transzplantációs és alternatív tevékenységekre vonatkozó nyilvántartási rendszert.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×