eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Először ül össze ma az OÉT az új kormány részvételével

Először ül össze ma az Országos Érdekegyeztető Tanács az új kormány részvételével. A plenáris ülést egy hete hívta össze Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A testület munkájában a munkáltatók és a munkavállalók érdekképviseletei, valamint a kormány képviselői vesznek részt. A napirend szerint a kabinet az érdekegyeztetés helyzetéről, valamint az OÉT második félévi munkatervéről tárgyal a munkaadói és a munkavállalói oldallal.

A szakszervezetek és a munkaadók korábban többször felszólították a minisztert, hogy tegyen eleget törvényben rögzített kötelezettségének, és hívja össze az érdekegyeztetés országos fórumát. A kormány szeptember elején írásbeli konzultációt kezdeményezett a résztvevők képviselőivel a tanács további működéséről, de ezt a munkavállalói oldal és a munkaadók elutasították, kérve a fórum mielőbbi összehívását. Az érdekegyeztető tanács legutóbb május 7-én ülésezett.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×