eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Török Gábor: Ezt a választást nem tudja elveszíteni a Fidesz

Csak az okozhatna meglepetést az önkormányzati választáson, ha a Fidesz nem aratna elsöprő győzelmet - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Vision Politics igazgatója. Török Gábor szerint talán egy-két budapesti kerületben lehet arra némi esély, hogy más jelölt szerez polgármesteri címet.

Meglepetés lenne, és az elemzők többsége is így vélekedik, ha nem volna ott mindenütt az erős narancssárga szín az önkormányzati választások után - jelentette ki a a Vision Politics igazgatója.

Török Gábor hozzátette: ugyanígy váratlanul érné, ha néhány megyei közgyűlésben nem lenne Fidesz-többség (habár erre talán van némi esély, jegyezte meg), vagy a Fővárosi Közgyűlésben nem szerezne többséget a kormánypárt, illetve elveszítene egy-két megyei jogú várost.

A politológus emlékeztetett a négy évvel ezelőtti önkormányzati választásokra, amikor amúgy szintén taroltak a fideszes indulók, mégis volt a huszonhárom megyei jogú városból hét olyan, amelyet a szocialisták szereztek meg.

Önmagában tehát ezt a választást nem tudja elveszíteni a Fidesz. Legfeljebb a győzelem mértékéről lehet majd vitatkozni, hogyha a várakozásoknál szerényebb lesz az egyébként még így is elsöprő győzelem - fejtette ki Török Gábor.

Kérdéses az is, fűzte hozzá, hogy sikerül-e egyáltalán polgármesteri címet nyernie a Fidesz jelöltjein kívül valaki másnak. Talán Budapesten, egy-két kerületben lehet erre némi esély, de ma az a valószínűbb, hogy nem - szögezte le a politikai elemző.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×