eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Elnézték a tűzszerészek a petárdákat? - Lapszemle

A Népszabadság szerint tűzszerészek vizsgálták át a stadiont a botrányos Újpest-FTC mérkőzés előtt. Túl türelmetlenek voltak a piacok az új kormánnyal, nem adtak időt arra, hogy programját kidolgozza - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kopits György. Lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy tűzszerészek is átvizsgálták az újpesti Szusza Ferenc Stadiont a szombati Újpest-FTC rangadó előtt, s a közönség is csak kétszeres biztonsági ellenőrzés után foglalhatta el a helyét. Ennek ellenére mégis gigászi mennyiségű pirotechnikai eszköz jutott a nézőtérre. Már tesztelik a stadionokban telepítendő arcfelismerő rendszereket, amelyek alkalmazását a talán még idén elkészülő új sporttörvény írja elő. Rendőrségi körökben máris felvetették, hogy jogszabály kötelezze a jövőben zárt kapus mérkőzések megtartására azokat a klubokat, amelyek pályáin nem tesznek meg minden tőlük elvárhatót a rendszeres petárdázás, füstbombázás és más veszélyes tevékenységek visszaszorítása érdekében.

Túl türelmetlenek voltak a piacok az új kormánnyal, nem adtak időt arra, hogy programját kidolgozza - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kopits György, a Költségvetési Tanács elnöke, a monetáris tanács volt tagja, a Nemzetközi Valutaalap egykori képviselője. Szerinte jelenleg Magyarországnak nincs szüksége az IMF-re, úgy fogalmazott: "tartsuk be a szigorú költségvetés szabályait, és kész".

Az Index számol be arról, hogy a szegedi Móra parkban, a Kultúrpalota közvetlen szomszédságában zajló ásatás során megtalálták a középkori szegedi téglavár déli falának egy részletét. A mai talajszint alatt három méter mélységben megtalált két és fél méteres szélességű faldarab helyzetéből immáron pontosabban meghatározható, merre húzódott a legendás szegedi vár, és ma mely épületek alatt találhatók az erődítés korabeli ábrázolásokról és térképekről ismert, de ma már nem látható fontosabb részei.

A PSZÁF elfogadhatatlannak tartja azokat a módszereket, amikor a pénztárak, illetve a tagszervezők nem a jelenlegi és jövőbeli szolgáltatásokkal, hanem a (potenciális) tagok számára rövid távú előnyök kilátásba helyezésével - pénz- és tárgyjutalommal, nyereménysorsolással, kedvezményes szolgáltatásokkal - ösztönzik a belépéseket - közli a Napi Gazdaság. A vezetői körlevélben megfogalmazott tiltásnak külön hangsúlyt ad, hogy ma már szinte nem is akad olyan kassza, ahol ne alkalmaznának valamilyen mézesmadzagot.

A Világgazdaság úgy tudja: a főszervező gazdasági okokkal magyarázott döntése miatt idén nem lesz hivatalos, egységes Moziünnep. A nézők azonban így sem maradnak kedvezményes árú jegyek és filmes programok nélkül a hét második felében: a nagy üzemeltetők mindegyike saját rendezvénnyel folytatja az idén hétéves hagyományt. Az olcsóbb jegyeket holnaptól vasárnapig lehet keresni a filmszínházakban.

A válság következtében az elmúlt két évben jelentősen átalakult a lakáshitelezés rendszere Magyarországon - emlékeztet a Pénzcentrum.hu. A devizahitelek korlátozásával, majd felfüggesztésével teljessé vált a forinthitelek térhódítása. A weboldal ezúttal azt vizsgálta, hogy átlagosan melyik hitelezőnél mekkora összegű lakáshitelt és milyen hosszú futamidőre igényelnek az ügyfelek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×