eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az internet is segíthet felkészülni az új felvételire

Internetes tanulást, az úgynevezett e-learninget javasolja az LSI Informatikai Oktató Központ minden olyan fiatalnak, aki idén nem került be a felsőoktatásba.

Nyugat-Európában már sokan használják, Magyarországon azonban még a fiatalok is idegenkednek az e-learningtől. Pedig a hagyományos és a távoktatási, valamint az internet nyújtotta lehetőségeket ötvöző szolgáltatás sokat segíthet azoknak, akiket idén nem vettek fel főiskolára vagy egyetemre - mondta az InfoRádiónak az LSI Informatikai Oktató Központ oktatási és tartalomszolgáltatási igazgatója.

Révai András szerint az interneten számos hasznos képesség- és készségfejlesztő képzést találhat az, aki jövőre is meg szeretne próbálkozni a felvételivel. Ez fizetős oktatási forma, nagy előnye azonban, hogy rugalmas: a diák akkor ül le tanulni, amikor akar, illetve amikor az ideje engedi.

Idén negyvenezer fiatal nem jutott be a felsőoktatásba; a jelentkezők aránya a tavalyihoz képest tíz százalékkal növekedett, a felvetteké ugyanakkor 74-ről 69,7 százalékra csökkent.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×