eur:
386.08
usd:
355.47
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Szüret és egy kis kampány az Országgyűlésben

Az Országgyűlés mai ülését vezető Latorcai János a "Demokrácia Nemzetközi Napja" alkalmából köszöntötte a képviselőket, rövid beszédében megemlítve, hogy a demokrácia fiatal és sérülékeny intézmény, amelyet óvni kell a külső és a belső támadásoktól.

Ezt követően Varga Géza, a Jobbik képviselője napirend előtti felszólalásában a balatonboglári pinceszövetkezet elnökétől érkezett panaszra hivatkozva az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló, augusztus elsejétől hatályos jogszabályt kritizálta. Szerinte ez a törvény túl sok adminisztrációt követel a gazdáktól: előfordult például, hogy egy 45 perces szüretelés előtt a munkások 70 percen át töltötték ki a szükséges papírokat.

Ez a jogszabály a dolgozókat is védi, de nincs betonba öntve: az alkalmi munkák szezonja után várhatóan módosítják - nyugtatta meg a képviselőt Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Karácsony Gergely a Lehet Más a Politika képviseletében a választási eljárásról szóló törvény módosítását, a jelöltséghez szükséges ajánlószelvények számának növelését bírálta. Szerinte a Fidesz az MSZP-nek kedvezett a jogszabályváltozással, és kivéreztette a helyi demokráciát, hiszen a társadalmi szervezetek által indított jelöltek száma 75 százalékkal csökkent a 2006-oshoz képest.

Az ökopárt képviselőjének a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára válaszolt. Szabó Erika szerint Karácsony Gergelynek nem kell féltenie a demokráciát, mert a választási törvény módosítása egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá tette a voksolást, a jelöltek száma pedig csak 25 ezerrel csökkent a 2006-os létszámhoz képest.

A fideszes Czunyiné Bertalan Judit napirend előtti felszólalásában azt állította, hogy Szűcs Erika, a Gyurcsány-kormány szociális minisztere tárcavezetői megbízatása után Herczog László miniszter megbízásából havi 900 ezer forintot kapott azért, hogy monitorozza az Út a munkához elnevezésű foglalkoztatási programot, holott erre egy külön stáb is volt a tárcánál.

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára ehhez azt fűzte hozzá, hogy szerinte Szűcs Erika csak egy munkahelyet teremtett: a sajátját.

Tarnai Richárd, a KDNP képviselője és Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a devizahitelesek védelmét szolgáló, már ismert intézkedésekről beszélt.

Horváth Csaba szocialista képviselőként, de legalább annyira főpolgármester-jelöltként azzal vádolta a kormánypártokat, hogy azok több fronton hadat üzentek Budapestnek. Szándékos és cinikus időzítésnek minősítette, hogy a gáz és az áramáráról csak az önkormányzati választás után, október 6-án születik döntés.

Vádjait Cséfalvay Zoltán államtitkár utasította vissza, kijelentve, hogy a kormánynak nincs baja Budapesttel, csak az a probléma, hogy a város ott tart, ahol 20 éve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×