eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Még idén életbe lépnek a lakáshiteleseket megsegítő jogszabályok

Még az idén hatályba léphetnek azok a jogszabályi változások, amelyek a Fidesz nyolcpontos, a bajba jutott lakáshiteleseket megsegítő csomagját tartalmazzák. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Rogán Antal, a párt gazdasági kabinetvezetője azt követően jelentette ezt be, hogy kedden találkozott a hitelfelvevők érdekképviseleti szerveivel. Utóbbiak képviselője az egyeztetést követő sajtótájékoztatón azt mondta: a konszenzust keresik, de volt több kritikus pont is a javaslatok között.

Rogán Antal közölte: a tervek szerint a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló jogszabályt és az ahhoz kapcsolódó törvényeket kívánják módosítani, ezeket még októberben benyújtják a parlamentnek.

Úgy vélekedett, hogy a hitelfelvevők képviselővel lefolytatott megbeszélés konstruktív volt, a szervezetek nem fogalmaztak meg teljesíthetetlen követeléseket, és felelős magatartást tanúsítottak.

Madarasi Tibor, a Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Közhasznú Egyesület elnöke annyit tett hozzá: közösen folytatják a munkát és a konszenzust keresik a társadalmi béke érdekében. A tárgyalások tartalmáról annyit mondott: voltak javaslatok, amelyekben nem volt vita, ilyen az egyoldalú szerződésmódosítás, vagy az önkényes kamatemelés tilalma, de több kritikus pont is akadt az elképzelések között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×