eur:
389.57
usd:
361.97
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szempontok, amelyek meghatározták a triatlon vébé miatti lezárásokat

A város több pontján lezárásokra kell számítani a következő napokban a triatlon világbajnokság miatt. Ughy Attila, a Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottság fideszes elnöke elmondta: a lezárások engedélyeztetésekor mérlegelni kellett, hogy a közlekedési kellemetlenségek miatt milyen előnyökkel jár Budapestnek, hogy jelentős közönség láthatja a főváros nevezetes pontjait.

Először a Városháza sportügyosztálya véleményezte a lezárásokra irányuló előterjesztést, majd a közlekedési ügyosztály elé került a javaslat, végül az összes érintett részvételével alakult munkacsoport tett javaslatot az ütemezésre - közölte a Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottság elnöke.

Ughy Attila a két híd várhatóan torlódásokat okozó lezárása miatti aggályokra úgy reagált: a jogos aggodalmakon túl bizonyos körülményeket figyelembe kellett venni a döntéshozóknak ahhoz, hogy a triatlon világbajnokságot meg lehessen rendezni Budapesten. Az útvonalakat úgy kellett megválasztani, hogy a főváros ismert nevezetességei előtt haladjanak el.

Ez pedig sajnos azzal jár, hogy a budapestieknek némi kellemetlenséget el kell viselniük. A sportpromóció mai szabályai szerint ugyanis a nagy sporteseményeket ilyen háttérrel kell megrendezni - hívta fel a figyelmet a politikus.

Arról, hogy megtilthatta volna-e a bizottság a lezárásokat, Ughy Atilla azt mondta: megtehették volna, de akkor nem rendezhet Budapest triatlon vébét.

Emlékeztetett arra, hogy néhány éve már döntött a testület maratoni futóversenyek betiltásáról a fővárosban, és akkor több hónapos vita támadt a bizottság és a sportot szeretők között. Ezt pedig csak hossza egyeztetés után lehetett csak elsimítani.

Azóta kialakult egyfajta egyensúly ez ügyben: az egyik serpenyőben a kellemetlenségek, a másikban pedig a város reklámja és a bevételek nyomnak a latba - jegyezte meg Ughy Attila, aki úgy vélekedett: ez utóbbiak olyan időszakban különösen fontos szempontok, amikor csökken a Budapestre beutazó turisták száma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×