eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fegyelmikkel tisztogatnának az MSZP-ben - lapszemle

Felgyorsítanák a fegyelmi és etikai ügyek kivizsgálását a szocialista pártban. Az új pártelnök Mesterházy Attila a közjogi kabinet tagját, Bárándy Gergelyt bízta meg az új struktúra kidolgozásával. A politikus hangsúlyozta: nem "párton belüli ÁVH-t" akar létrehozni - írta a Népszabadság.

Bárándy Gergely,az MSZP országos elnökségének tagja Népszabadságnak azt nyilatkozta: "A párttagság részéről határozott igény mutatkozott arra, hogy azokban az ügyekben, amikor bizonyos személyekre és így a pártra is ráragadt a korrupciógyanú bélyege, a lehető leggyorsabban el tudjunk járni. Gyorsan, hatékonyan és igazságosan".

A Magyar Nemzet arról ír, hogy újabb állami cégnél tartanak felülvizsgálatot a Magyar Fejlesztési Bank revizorai. Az ellenőrzés mellett a Mehib Zrt.-nél teljes vezércsere történt, így megszűnt Csillag István elnöki posztja is. Eközben az MFB Brüsszeli külképviselője, a drága bútorokhoz és szőnyegekhez vonzódó havi hárommillió forintos fizetéssel rendelkező Palicskó Csaba váratlanul elfogadta a bank új vezetésének ajánlatát, és közös megegyezéssel távozik a pénzintézettől.

A 2-es metró járművezetőit, segédvezetőit és műszaki személyzetét képviselő Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint az Alstom típusvizsgán megbukott metrószerelvénye jelenleg nem állítható biztonságosan üzembe - közli az Index. Jáger istván, a szervezet elnöke úgy véli, hogy a közlekedési hatóság által felsorolt számtalan hiba mellett például az utasok biztonságát veszélyezteti az is, hogy a két kocsi között akkora lyuk van, hogy egy utas bármikor beeshet oda.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nettó 5,2 milliárd forintért adott el az Audi Hungaria Motor Kft.-nek egy állami tulajdonban és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő mintegy kétszáz hektáros győri területet - írja a Napi Gazdaság. Az autógyár nem nyilatkozott arról, mit akar kezdeni a korábbi 1,7 millió négyzetméteres telephelye szomszédságában álló földterülettel. Révi Zsolt, Győr főépítésze elmondta, beépíthető belterületté nyilvánítják az ingatlant. Ondot okozhat, hogy ez Natura 2000-terület és így védettséget élvez - a változást Brüsszelnek kell jóváhagynia.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy az energiabeszerzést még esetlegesen oldják meg a kis- és középvállalkozások, a BellResearch felmérése szerint nem ritka, hogy a döntést nem a legilletékesebb munkatárs hozza meg ebben a kérdésben. A szolgáltatóváltást mintegy 80-90 százalékban határozza meg az ár, de szerepe van benne a fogyasztói elégedettségnek is. Ha a szolgáltató csak négyes osztályzatot kap a teljesítményére, számíthat rá, hogy az ügyfele akár csekély árkedvezményért cserébe is hátat fordít neki.

A portfolio.hu arról ír, hogy az amerikai jegybank a pénznyomtatás folytatásával elő fogja idézni a teljes összeomlást, ugyanis alulbecsüli a gazdaság teljesítőképességét - nyilatkozta a CNBC-nek a legendás befektető, Marc Faber. A The Gloom, Boom and Doom tőzsdei hírleveleket jegyző Faber hozzátette, akik osztják pesszimista véleményét, azok kötvények helyett inkább részvényeket tartsanak befektetési portfólióikban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×