eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Egyáltalán nem biztos, hogy megépül az M0-ás

Kérdésessé vált, hogy elkezdődhet-e 2013-ig az M0-s autóút 10-es és 11-es főút közötti szakaszának építése. Az infrastruktúráért felelős államtitkár nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a körgyűrű befejezése helyett más megoldást válasszanak.

Az M31-es autópálya hétfői átadása után Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár az InfoRádiónak azt mondta: 2013-ig el kell kezdeni a 10-es és a 11-es főutat összekötő M0-s szakasz építését, teljessé azonban csak a 2014-ben kezdődő hétéves uniós költségvetési időszakban válhat az M0-ás körgyűrű.

Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a körgyűrű teljes kiépítése helyett nem tartja elképzelhetetlennek az alternatív megoldásokat sem.

Völner Pál hangsúlyozta: még mindig vizsgálnak többféle lehetőséget, például a Zsámbéki-medencétől Szlovákia felé tartó útszakasz megépítését, ami a 6-os úttal összekötné a térséget.

Az InfoRádió Laboda Gábor ürömi polgármestertől megtudta, hogy civil szervezetek korábban megtámadták az M0-s 10-es és 11-es számú főút közti szakaszának környezetvédelmi engedélyét; és hogy szeptember 14-én lesz a másodfokú bírósági tárgyalás. A polgármester szerint így kétséges, hogy 2014 előtt elkezdődhet a kérdéses szakasz építése.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt beruházási vezérigazgató-helyettese, Szilágyi András az InfoRádiónak elismerte a szeptemberi bírósági tárgyalás tényét, ám azt mondta: a 2013-as határidő csúszásáról még korai beszélni, az a bírósági ítélettől függ.

Az érintett települések vezetői mindeközben egyértelművé tették: amennyiben a körgyűrű befejezése marad napirenden, akkor csak az úgynevezett alagutas megoldást támogatják; egyébként pedig nincsenek ellene az alternatív megoldásoknak sem. Köller János, Pilisborosjenő polgármestere szerint ki kellene szélesíteni a 10-es utat

Laboda Gábor ürömi polgármester véleménye pedig az, hogy - lévén hogy az agglomeráció egyre kiterjedtebb, 5-10 kilométerrel kijjebb kéne hozni az M0 hiányzó nyomvonalát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×