eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor: Hétfőn elkezdődik a változás

Orbán Viktor szerint a történelem megtette a magáét, most "rajtunk a sor, hogy cselekedjünk, ítéljünk jó és rossz felett, vagyis válasszunk". A Fidesz elnöke pártja csütörtöki fővárosi kampányzáró rendezvényén azt mondta: annak tudatában kell választani, hogy vasárnap több minden dől el, mint egy egyszerű választásnál szokott.

Még 62 óra és eljön az igazság pillanata - kezdte beszédét Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP országos listavezetője, aki megköszönte mindenkinek, aki eddig kitartott.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta, a történelem megtette a magáét, most "rajtunk a sor, hogy cselekedjünk, ítéljünk jó és rossz felett, vagyis válasszunk". "Minden eldől, ami fontos a számunkra, amiért hosszú évek óta erőnket megfeszítve dolgoztunk, harcoltunk, küzdöttünk" - mondta.

A pártelnök beszédében kifejtette: vannak olyan, váratlanul beköszöntő történelmi pillanatok, amikor egy napba sűrűsödik össze nyolc, tíz, húsz vagy akár ötven év "elfojtott keserűsége és reménye"; az ilyen napokon nagy dolgok történnek, amelyek azután mindent megváltoztatnak. Ezek a történelem nagy napjai: ilyen pillanat volt például az 1848-as, az 1956-os forradalom, az 1990-es rendszerváltozás - mondta, hozzátéve, hogy a vasárnapi választással ismét egy ilyen naphoz érkeztünk, a "magyar történelem ritka, nagy napjai közül egy újabbhoz".

Az elmúlt 8 évben rossz irányban járt az ország

Vasárnap minden eldől, ami fontos a számunkra - emelte ki a pártelnök. Hozzátette: rajtunk a sor, hogy elsöprő hangerővel kimondjuk, az elmúlt 8 évben rossz irányban járt az ország, mert rossz irányba vitték.

Rossz emberek, rossz politikusok rossz döntésekkel juttatták oda az országot, ahol most tart, "rajtunk a sor, hogy elsöprő hangerővel kimondjuk: soha többé nem akarunk ilyen politikát, ilyen kormányzást, ilyen döntéseket", ezt várja a történelem ma mindenkitől - vélekedett a Fidesz elnöke.

A kormányfőjelölt szerint ezt az ítéletet olyan hangerővel kell kimondani a magyaroknak, hogy az egész világ meghallja, mint ahogy meghallotta 1848, 1956, 1990 "hangorkánját" is. Kifejtette: a fiataloknak, az időseknek, a vállalkozóknak, a munkavállalóknak, a családoknak, a budapestieknek, a vidékieknek, a gazdáknak ki kell mondaniuk, hogy "torkig vannak", és gyökeres változást akarnak. A történelem csak akkor tud segíteni rajtunk, ha mi elvégezzük a magunk dolgát, ha ezt nem tesszük, akkor a legszebb közvélemény-kutatási eredmények ellenére sem történik gyökeres fordulat - buzdított részvételre a pártelnök.

Nem érhet nagyobb szégyen egy nemzetet, mint az, hogy ha alkalma nyílik talpra állni, visszaszerezni büszkeségét, de elmulasztja azt - vélekedett a Fidesz országos listavezetője.

Nehogy vasárnap mindenki azt higgye, hogy majd a többiek ott lesznek - hívta fel a figyelmet; azt kérte, "senki ne bízza a maga dolgát másra", mert ha nem lesznek elegen, akkor a nagy pillanat és a nagy lehetőség is elveszhet.

Mindenkinek tudnia kell, hogy változás nélkül nincs megkapaszkodás, megkapaszkodás nélkül nem lesz felemelkedés sem - tette hozzá, azzal, hogy akik ide juttatták az országot, azoknak felelniük kell.

"Nagy dolgok előtt állunk"

Vasárnap a cselekvés napja, nagy dolgok előtt állunk - hangsúlyozta Orbán Viktor. A pártelnök szerint a mostani országgyűlési választáson eldől, hogy Magyarország következmények nélküli ország marad-e, hogy jó lesz-e ismét magyarnak lenni az országban, hogy felnéznek-e Magyarországra a világ más nemzetei, hogy lesznek-e közös nemzeti ügyek. Eldől, hogy "visszatérünk-e a történelem főutcájára" - mondta.

Ha vasárnap cselekszünk, akkor hétfőn reggel egy más országban ébredhetünk, az életünk minden területén megkezdődhet a változás - jelentette ki Orbán Viktor.

Leszögezte: ő elmegy szavazni, elviszi szavazni a családját, szól a barátainak, a szomszédainak, az ismerőseinek, hogy menjenek el szavazni. És mindenkinek azt javasolta, tegyen hasonlóképp, "menjen el maga is, vigye el a családját, barátait, ismerőseit, mindenkit, akit csak el tud vinni, ne legyen rest, hívja fel a távolabb lakókat és buzdítsa őket is a változásra, arra, hogy egyik szavazatukat se hagyják elveszni, mindkét szavazatukat adják a Fideszre, a Fidesz jelöltjére, a Fidesz listájára".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×