eur:
394.45
usd:
369.62
bux:
65196.65
2024. április 19. péntek Emma

Nem tudni, miért csak ideiglenes engedélye van az M6-osnak

A Nemzeti Közlekedési Hatóság nem nyilatkozik arról, hogy miért kapott csak ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt a szerdán átadott Dunaújváros-Szekszárd közötti gyorsforgalmi út. Egyelőre tehát azt sem lehet tudni, hogy milyen szükséges munkálatokat kell elvégezni az M6-os autópálya ezen szakaszán.

Ünnepélyes keretek között, több prominens politikus részvétele mellett adták át szerdán az M6-os autópálya középső szakaszát. Az átadáson ott volt Bajnai Gordon miniszterelnök és Hónig Péter közlekedési miniszter is. A Dunaújváros és Szekszárd közötti gyorsforgalmi út azonban csak ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt kapott.

A 65,1 kilométeres autópálya-szakaszt PPP-konstrukcióban, a magán- és közszféra együttműködésében az M6 Tolna Koncessziós Zrt. építette és üzemelteti 2038. július 16-ig. A társaság és a gazdasági minisztérium közötti szerződés nettó értéke 118,6 milliárd forint. A magyar állam 30 évig rendelkezésre állási díjat fizet a koncessziós társaságnak, 2010-ben havi mintegy egymilliárd forintot. A Dunaújváros-Szekszárd szakasz után átadták a Szekszárd és Pécs közötti részt is.

A Dunaújváros és Szekszárd közötti útszakasz ünnepélyes átadását azonban némileg beárnyékolta, hogy a gyorsforgalmi utat bejáró ellenőrök hétfőn több problémát is találtak. A Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai az Index szerint 10 pontba szedték össze azokat a munkálatokat, amelyeket haladéktalanul el kell végezni a forgalmi engedély megadásához. A feladatok között szerepelt az egyes helyeken még hiányzó acélkorlátok megépítése, a meglévőknek pedig a javítása. Megszabták továbbá a korlátok prizmával való felszerelését mindenütt, illetve ahol ez korábban hibásan történt meg, azok javítását, a vadvédő kerítés felszerelését, ahol ez még nem volt meg, és a vízelvezető árkok kitisztítását.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság az átadás előtt nem sokkal közleményben tudatta, hogy bár kiadta az útszakasz forgalomba helyezési engedélyét, de csak ideiglenesen. Az autósok tehát teljes hosszában tudják használni az M6-os autópályát.

Az InfoRádió szerette volna megtudni, hogy miért csak ideiglenes engedélyt kapott az útszakasz, és azt is, hogy milyen munkákat kell pótolnia, ha pótolnia kell a kivitelezőnek, de a hivatal nem nyilatkozott a témában. Az InfoRádió keresi az adatvédelmi biztost, hogy kiderüljön, nyilvános adatról van-e szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×