INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Medián: továbbra is kétharmados a Fidesz támogatottsága

InfoRádió / MTI
A biztos szavazók több mint kétharmada a Fideszre, kevesebb mint ötöde az MSZP-re, tizede pedig a Jobbikra szavazna, ha most lennének a parlamenti választások - állapította meg a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet legújabb kutatása, amelynek eredményét csütörtökön a Heti Világgazdaság című lapban teszik közzé.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott összegzés szerint a felmérés szeptember 4-8. között, 1200 ember személyes megkérdezésével készült.

A kutatásból kiderül: 24-ről 29 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik támogatják a Bajnai-kormányt, ugyanakkor 58 százalék továbbra is előre hozott választást tartana helyesnek.

Mint írták, a válaszadók 18 százaléka értékelte jónak a kormány munkáját, és 38-ról 32 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik kifejezetten elégedetlenek voltak vele, így összességében az utóbbi két évben most kapta a legkevésbé rossz osztályzatot az aktuálisan hivatalban lévő kabinet.

Más MSZP-s politikusokéval együtt nőtt Bajnai Gordon kormányfő népszerűsége. A népszerűségi lista elején Sólyom László államfő áll, holtversenyben Orbán Viktor Fidesz-elnökkel, őket fideszes politikusok követik - tették hozzá.

A címlapról ajánljuk