eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Új sztrádaszakasz öregbítheti a magyar hidászok hírnevét

Tovább nőhet a magyar hídépítő szakemberek nemzetközi elismertsége az M6-M60-as autópálya Szekszárd és Pécs közötti szakaszának megépítésével. Erről a Hídműhely szimpózium médiareferense beszélt az InfoRádiónak az 5. alkalommal megtartott esemény után.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által szervezett rendezvényen 110 hidász vett részt - mondta az InfoRádiónak Tóth Tibor. Hangsúlyozta: a Szekszárd és Pécs közötti, csaknem 80 kilométeres autópályán 87 műtárgyat építenek, köztük egy Sió-hidat és 8 völgyhidat.

A médiareferens közölte: a Szekszárd közelében épülő Sió-híd 240 méter hosszú, a másik óriás műtárgy - a Szebényi-völgy hídja - Pécs közelében készül el, és csaknem egykilométeres lesz.

A sztrádán négy pár alagút is épül összesen 3032 méter hosszon. Tóth Tibor szólt arról is, hogy a beruházó nagy gondot fordít a minőségellenőrzésre, így saját szakemberei mellett egy 80 főből álló független szakértői csoport is kontrollálja a munka minden egyes fázisát. A szakaszt 2010. március 31-ig átadják.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×