eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fodor: a voksolás tétje a demokrácia jövője

Az európai parlamenti (EP) választásokon egyúttal a magyar demokrácia jövőjéről is döntenek a választók, ez a voksolás belpolitikai tétje - mondta Fodor Gábor csütörtökön.

A szabaddemokraták elnöke kijelentette, személyesen is büszke arra, hogy egy független brit intézet által készített statisztika szerint teljesítménye alapján Szent-Iványi István a 94. helyen áll az előző ciklus európai parlamenti képviselői között, ezzel ő lett a strasbourgi testületben legjobban teljesítő magyar képviselő.

Fontosnak nevezte, hogy a teljesítményértékelés alapján a magyar képviselők között az első helyen szereplő Szent-Iványi István, aki jelenleg is vezeti az SZDSZ EP-listáját, a következő ciklusban is Brüsszelben lehessen és képviselhesse a magyarokat.

Azt mondta, az ország nem engedheti meg magának, hogy a három legfontosabb európai frakció, a szocialista, a konzervatív vagy a liberális bármelyikében ne legyen képviselve.

A voksolás belpolitikai tétjével kapcsolatban kijelentette, hogy a választók egyúttal a magyar demokrácia jövőjéről is szavaznak június 7-én. "Látjuk, hogy a szélsőjobb mit művel Magyarországon. Miután egy rendőri szakszervezettel együttműködést alakítottak ki, amit az ügyészség törvényellenesnek ítélt, deklarálták, hogy nem érdeklik őket a szabályok" - jelentette ki Fodor Gábor. Hozzátette, látni kell, milyen jövő vár ránk, ha a szélsőjobb komoly szerephez jut.

Hangsúlyozta, az SZDSZ az a párt, amely megvédi a magyar demokrácia elszánt híveit, akik hisznek a szólás- és a vallásszabadságban, akik bíznak a törvényekben, de szabadon, értelmetlen korlátozások nélkül szeretnének élni.

A pártelnök úgy fogalmazott, a választás arról is szól, hogy az együttműködés és a befogadás kultúrájára voksoljanak a választópolgárok.

Kijelentette, a szabaddemokraták optimisták és bíznak a jó szereplésben, de - mint mondta - ehhez a választók is kellenek. Véleménye szerint, ha Szent-Iványi István kijut Brüsszelbe, akkor az megerősíti az SZDSZ mellett a kormányt is és lehetővé teszi a válságkezelő program végigvitelét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×