eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem lesz listavezetői vita az MTV-ben

A pártok egyezségének hiányában nem lesz listavezetői vita a Magyar Televízióban (MTV) - közölte a közszolgálati médium szerdán az MTI-vel. A másik köztelevízió, a Duna TV illetékese azt közölte: fenntartják egy napja tett ajánlatukat egy ilyen vita megrendezésére.

Szeles Pál, a Duna TV szóvivője elmondta: továbbra is fenntartják ajánlatukat, hogy a vitába a határon túli magyar szervezetek egy-egy képviselőjét is kapcsolják. Az is egy lehetőség, hogy a két legnagyobb támogatottságú magyarországi tömörülés képviselőjének külön adjanak lehetőséget érveik ütköztetésére.

Szerda kora este jelentette be az MTV, hogy nem tudja megrendezni az EP-listavezetők vitáját: "Két párt ma délután nem fogadta el a délelőtti pártközi egyeztetésen előzetesen kidolgozott feltételeket" - áll az MTV közleményében.

Mint a közmédium közölte, az európai parlamenti választáson induló nyolc párt kampánystábjának képviselői ma reggel egy fővárosi kávéházban egyeztettek az MTV illetékeseivel arról, hogy listavezetőik péntek déltől másfél órás időtartamban, három témakörben, azonos időkeretben vitáznának, s a felvételt aznap este 22.00 órától vágatlanul sugározná az egyes csatorna.

Hat párt elfogadta a feltételrendszert. A Fidesz jelezte, hogy számára a vita feltételei nem megfelelőek, ezért a listavezető részvételét lemondták. Az MSZP pedig arról tájékoztatta az MTV-t, hogy további kérései vannak a műsorral kapcsolatban - áll a közleményben.

"A választópolgárok kiegyensúlyozott és hiteles tájékoztatása érdekében az MTV olyan szakmai szabályokat javasolt a vitára, amelyek teljes esélyegyenlőséget garantálnak. A Magyar Televízió csak abban az esetben vállalta volna a vitaműsor lebonyolítását, ha mind a 8 párttól egyértelmű igen a válasz az előre egyeztetett feltételek elfogadására" - idézte a közlemény Bednárik Imre hírigazgatót, az MTV Választási Irodájának vezetőjét.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×