eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megvertek egy buszsofőrt Budapesten, a BKV nyomravezetői díjat ajánlott fel

Súlyos sérüléseket szenvedett egy buszsofőr, akit két, vélhetően ittas férfi egy vita során kilökött a busz ajtaján, majd segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről.

Kiricsi Karola, a BKV szóvivője az MTI-nek vasárnap úgy nyilatkozott: a nyomozás elősegítése és a tettesek mielőbbi kézre kerítése érdekében a BKV vezérigazgatója többszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Elmondta: az eset vasárnap a kora reggeli órákban történt az újpalotai autóbusz végállomáson.

Kiricsi Karola tájékoztatása szerint a 130-as autóbusz Újpalota, Sárfű utca végállomásánál a jármű vezetője arra lett figyelmes, hogy két, vélhetően ittas férfi közül az egyik az autóbusz belső terét WC-nek használja. A sofőr felszólította a két férfit, hogy ne az autóbuszt használják biológiai szükségleteik kielégítésére, akik a felszólításnak nem tettek eleget, majd az autóbusz hátsó ajtajában álló járművezetőt kilökték az utcára. A buszvezető fejjel hátra kizuhant a buszból.

A szóvivő kiemelte: a két férfi a súlyosan sérült járművezetőt otthagyta és segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről.

A sofőrt jelenleg kórházban ápolják, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást. A BKV várja a szemtanúk segítségét is.

Kiricsi Karola elmondta, hogy a BKV a legszigorúbb büntetést szorgalmazza, hiszen a támadás közfeladatot ellátó személy ellen történt. Hozzátette, hogy dolgozóik védelmében - akiket egyre több atrocitás ér - felgyorsítják a járműveken biztonsági elemek alkalmazási lehetőségének bevezetését. Hasonló biztonsági megfontolásokból szintén felgyorsítják azt a tervet, amely szerint egyes vonalakon újra lenne kalauz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×