eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ónos eső: kevesebb dolguk volt a mentősöknek

A mentők mintegy 300 eleséses sérülést láttak a csúszós utak miatt, ami jóval kevesebb, mint szerdán. A Magyar Posta arról tájékoztatott, hogy 66 kézbesítőjárásban nem tudtak dolgozni a kézbesítők. A Volánbusz járatai két vonalon nem jártak.

Mintegy 300 eleséses sérülést láttak el csütörtök délutánig a mentők országszerte a csúszós utak miatt, amely jelentős javulás a szerdai 700-800-zal szemben - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Tájékoztatása szerint ugyan a reggel munkába, iskolába indulók, illetve a délelőtt az utakon közlekedők még gyakran estek el, a csütörtöki nap átlaga mégis sokkal kedvezőbben alakult a szerdainál. Ahogyan javultak az útviszonyok, ezzel párhuzamosan a mentők statisztikája is egyre kedvezőbb képet mutatott.

Csütörtök délutánra a helyzet normalizálódott, az ország legnagyobb részén a mentők esetszáma visszaállt a szokásos szintre - mondta Győrfi Pál.

Szerdán az ónos eső miatt mentőszolgálatnak lényegesen több dolga volt a szokásosnál.

A Magyar Posta szóvivője arról tájékoztatott, hogy az ország több mint tízezer kézbesítőjárásából 66-ban nem tudtak dolgozni csütörtökön a kézbesítők. Tomecskó Tamás elmondta: a legnagyobb fennakadást a pilisi hegyekben okozta az ónos eső és a fagy. A szóvivő közlése szerint az érintett körzetekben ezen a napon nem volt nyugdíjfizetési kötelezettsége a postának.

Két vonalon nem járnak a buszok

A MÁV közlekedésében továbbra sincsenek zavarok a csütörtökre virradóra lehullott ónos eső miatt, az összes vonat késés nélkül jár. Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője elmondta, hogy Tatabánya és Tata között is helyreállt a közlekedés, ahol kábellopás miatt korábban késéssel közlekedtek a járatok.

A Volánbusz a Zsámbék-Nagysáp és a Zsámbék-Gyermely vonalon nem közlekedik - mondta Jafenák Árpád, a Volánbusz Zrt. fődiszpécsere. Kiemelte: a többi viszonylaton már megindult a buszforgalom. Hozzátette, hogy a sofőrök készenlétben vannak a nem járható két vonalon is, és amint az útviszonyok lehetővé teszik, elindulnak.

Balesetek Zalában

Teljes útzár mellett folyik a műszaki mentése egy-egy kamionnak a 86-os főúton és a 7401-es számú úton - tudatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 86-os főúton a 32-es és 33-as kilométer között, Zalalövő után, a kálócfai szerpentinen van útlezárás, ott egy éjszaka árokba csúszott kamion műszaki mentése zajlik. A 7401-es úton, Nagylengyel és Petrikeresztúr között ugyancsak teljes szélességében le kellett zárni az utat, szintén egy korábban kicsúszott teherjármű kiemelése miatt - közölte Csizmazia Péter sajtóreferens.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×