eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Navracsics: Pótköltségvetésre van szükség

Pótköltségvetés elfogadását javasolja a Fidesz, miután megítélése szerint már két hét után látható, hogy összeomlott az idei büdzsé - közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Navracsics Tibor megismételte: a jelenlegi helyzetben adó-, járulék-, valamint kamatcsökkentésre van szüksége a magyar gazdaságnak.
Arra a kérdésre, mely szerint a Fidesz milyen érvekkel próbálta a keddi találkozón meggyőzni az IMF vezérigazgatóját erről az álláspontjáról, hiszen Dominique Strauss-Kahn - mint mondta - a jelenlegi helyzetben nem lát lehetőséget Magyarországon az adócsökkentésre, Navracsics Tibor azt mondta: az érvelés lényege az volt, hogy a gazdaságnak pénzre van szüksége.

A Fidesz vitatkozik az IMF vezérigazgatójának az adócsökkentés lehetőségét elutasító véleményével - tette hozzá.

"Õ maga is fenntartásokkal nyilatkozott a magyarországi helyzetről az alapvetően optimista hang mellett" - hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor a keddi megbeszélésre utalva.

Szerdán Budai Bernadett kormányszóvivő arról számolt be, hogy két héten belül új gazdasági prognózist készít erre az évre a Pénzügyminisztérium, és minden további lépésről csak ennek ismeretében dönt a kabinet. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábban mondta: a gazdasági visszaesés 2-3 százalékos lehet az idén a korábban várt 0,9 százalék helyett, az infláció pedig jóval kisebb lesz. Hangsúlyozta: az egyensúlyi pályáról nem lehet elmozdulni, de a foglalkoztatáshoz, az adóügyekhez és a szociális szférához hozzá kell nyúlni, és csökkenteni kell az állami kiadásokat is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×