eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A főváros és a BKV a szmogriadóról vitázik

A főváros szakmai vezetése szerint felkészületlenség és tájékoztatási problémák jellemezték a BKV-t a főpolgármester által vasárnap elrendelt szmogriadó során. A BKV vezérigazgatója szerint nem hibáztak.

A főpolgármester-helyettes hétfőn levélben fejezte ki rosszallását a vezérigazgatónak a szmogriadó-rendelet helyi végrehajtása miatt. Hagyó Miklós szerint a járatsűrítéseket késedelmesen rendelték el, a társaság kommunikációja, közönségtájékoztatása megmagyarázhatatlanul gyenge volt.

Kocsis István válaszában azt írta, hogy a szmogriadóról a főpolgármesteri hivatal sajtóirodájától értesültek, alig egy órával a rendelet kiadása előtt. Ezután az intézkedési tervben szereplő módon jártak el.

Kifejtette, mivel 11 órától felméréseik alapján a megszokottnál alacsonyabb volt a járműveik kihasználtsága, ezért nem avatkoztak be a menetrendekbe, nem sűrítették a járatokat.

A műszakilag kritikus állapotú buszok számának növelése nem is lenne célszerű szmogriadó idején - tette hozzá Kocsis István.

A főpolgármester-helyettes viszontválaszában megjegyezte: fenntartja álláspontját, hogy erősen megkésve tett eleget a BKV a szmogriadó rendeletben foglaltaknak és tájékoztatási kötelezettségeinek.

A Fővárosi Közlönyben december 10-én és 30-án megjelent rendeletekben nincs utalás a BKV feladataira, teendőire.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×