eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mount Everest-expedíció a hetes szám jegyében

Várkonyi László és Klein Dávid újra elindul, hogy oxigénpalack nélkül mássza meg a világ legmagasabb hegyét. Oxigén nélkül még nem járt magyar a Mount Everesten, a két hegymászó tavaly 8600 méterig jutott. Az Everesten eddig oxigén nélkül Várkonyi László jutott legmagasabbra, 8750 méterre; szerinte most minden körülmény adott, hogy sikeres legyen az expedíció.

Hetedik alkalommal vág neki Várkonyi László a Mount Everestnek. A hegymászó szerint a hét szerencsés, mesebeli szám, ez pedig jó jel lehet.

Távolról a hegy magassága vonzó, de, ha az ember ott van a lábánál, megismeri, elbűvöli az embert - mondta az InfoRádiónak Várkonyi László.

Ez a hegy uralkodó: nemcsak földrajzilag, de az emberek, a helybeliek és a hegymászók, így az én gondolataimban is - tette hozzá.

Minden egyes expedíció alkalmával egyre magasabbra és magasabbra jutottunk az Everesten, és egyre jobban tudtunk koncentrálni a feladatra is. Ha most kedvező lesz az időjárás, mi pedig felismerjük a lehetőségeket, nagy esélyünk van arra, hogy végre feljutunk - magyarázta a hegymászó.

Tavaly meglepően jó fizikai és szellemi állapotban jutottunk el 8600 méterig, de kifutottunk az időből. Ez rajtunk kívül álló körülmények miatt alakult így: eltűnt egy táborunk, amit nagyon nehéz volt az utolsó pillanatban pótolni - fűzte hozzá Várkonyi László.

A két magyar hegymászó akkorra tervezi az expedíciót, amikor a kínaiak, a pekingi ötkarikás játékok előtt, felviszik az olimpiai lángot a Mount Everest csúcsára.

Várkonyi László elmondta: igyekeznek elsőként, korán, jól felkészülve a odaérni, és úgy alakítani programjukat, hogy azt ne zavarja, inkább segítse a nagy nyüzsgés a hegyen.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×