eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Keserű szavak Gyurcsánytól: marad a narancsbőr

Csalással vádolta meg blogjában a Fideszt Gyurcsány Ferenc kormányfő.

"Hogy mi a különbség a bűvész és a csaló között? Az, hogy a bűvész bevallja, hogy csalni fog. A csaló pedig azt hazudja, hogy igazat mond. A bűvész szórakoztatni akar, a kedvünkben kíván járni. A csaló ezzel szemben megkárosít, és a saját hasznát keresi" - kezdődik a miniszterelnök internetes naplójának legutóbbi bejegyzése.

Gyurcsány Ferenc úgy vélekedik: a legnagyobb ellenzéki párt "a politikai csalás folytatólagosan elkövetett bűnébe esett"; tudatosan megtéveszti választóit.

A csaló a hamis látszatot valóságnak állítja be. Miközben azt állítja, hogy kevés a pénz az egészségügyre, kevés a pénz a felsőoktatásra, azt mondja, úgy orvosoljuk ezt a kérdést, hogy adjunk neki még kevesebbet. Azt akarja elhitetni, hogy ha mi állampolgárként nem teszünk be pénzt az egészségügybe, akkor az állam be tud tenni valahonnan. Valahonnan, ami nem az állampolgároké. Ez politikai csalás! - olvasható a bejegyzésben.

Gyurcsány Ferenc szerint a csaló pontosan tudja, hogy amit mond, az nem igaz.

"Nem az igazságot keresi, hanem a megtévesztést. A csaló tévhiteinkre, hiszékenységünkre játszik. Soha nem tanultuk meg, nem tanulhattuk meg, mit is jelent az pontosan, hogy miénk az ország. Ezért abban a tévhitben ringatja a polgárok egy részét, hogy létezik egy tőlük független Magyarország, az ő teljesítményüktől független költségvetés" - írta.

Szerinte a "csaló" egyszerre két dolgot követel: kevesebb hozzájárulást a közöshöz, ugyanakkor a köz nagyobb hozzájárulását ilyen-olyan gondjaink megoldásához.

"A csaló azt állítja, hogy kevesebből ő többet képes nyújtani. A csaló fedezetlen csekket állít ki. Fedezetlen csekket a jövőre. Azt mondja, ha nem fizetsz, még jobb lesz. Azt mondja, ezzel elkezdődik a jövő. A jövő úgy kezdődik el, hogy kevesebb lesz a háziorvosoknak, a kórházaknak és a felsőoktatásnak. Ezzel egy időben a csaló még nagyobb adócsökkentést szeretne" - olvasható a kormány blogjában.

"Ugyan ő kormányra kerülve gyorsan elfelejtette, amikor előtte azt ígérte '98-ban, hogy lesz majd adóreform és lesz majd egyszeri nagyarányú adócsökkentés, sőt, 7 százalékos gazdasági növekedés lesz, sőt sokszorosára emelik az orvosok és pedagógusok fizetését" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

"A csaló könnyű álmot ígér. Azt mondja, hogy erős lehetsz erőfeszítés nélkül is. Olyan ez, mint a TV shopban reklámozott testépítő gépek egynémelyike. Látszólag semmit nem kell tenned, mégis kockás hasad lesz, izomtól fog duzzadni a karod, a hölgyeknek pedig nem kell aggódniuk, feszes lesz újra a combjuk, eltűnik a narancsbőr. Ráadásul mindezt olcsón. Szinte erőfeszítést sem kell tenned, csak mosolyogj, és olyan leszel, mint a reklámban bemutatott huszonéves modellek, és kigyúrt testű férfiak. Ez a TV shop-politika" - vélekedik internetes naplójában.

Gyurcsány Ferenc szerint a csaló megspórolja a 300 forintot, de csekket küld, hogy segítsd a kampányát pénzzel.

"Ha lehet, több mint 300 forinttal. A csaló nem a mi pénztárcánként aggódik, hanem önmagáért. A csaló a nemzetről beszél, de önmagára gondol. Saját politikai túléléséért, elvesztett hatalmának visszaszerzéséért küzd. Trikolorba öltözik, a nemzetet idézi, de leginkább valós szándékait kívánja leplezni" - olvasható a blogban.

"A csalók a hiszékenységben bíznak, de mi nem hiszünk a csalóknak, és nincs kétségem afelől, hogy az ország többsége sem hisz a csalóknak. A csalók alulmaradnak. Alulmaradnak, mert az ország felnőttebb, és kevésbé hiszékeny. És lehet álmodozni új rendszerváltásról, rendszerváltást idéző hangulatról, a helyzet az, hogy amit tesznek, az nem új rendszerváltás, hanem a rendszerváltás elárulása, megcsúfolása: játék a szavakkal, játék az emberekkel" - zárul a bejegyzés.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×