eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kegyelmi állapotban a BKV: nem büntet a lejárt bérlet után

Nem bünteti meg, csak figyelmezteti a BKV január 6-án és 7-én a lejárt bérlettel rendelkező utasokat - közölte a közlekedési vállalat sajtóosztálya.

A BKV felhívja az utazóközönség figyelmét, hogy a korábban megváltott és az előző hónapban használható különböző bérletek érvényessége nem hosszabbodik meg, tehát a szelvények 2008. január 5-én 24.00 órakor lejárnak; vasárnap és hétfőn azonban a társaság ellenőrei a lejárt bérlet miatt nem büntetnek, csak figyelmeztetnek.

Csütörtökön a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) felszólította Antal Attilát, a BKV vezérigazgatóját, hogy az előző hónapban használatos bérletek érvényességét január 8-án éjfélig hosszabbítsa meg.

A BKV január 1-jével az eddigi havibérlet helyett új bérlettípust vezetett be, amelynek lényege, hogy bármikor előre megváltható tetszőleges kezdőnappal, érvénytartama pedig egy hónap.

Az elmúlt napokban a BKV jegy- és bérletpénztárainál hosszú sorok alakultak ki; a közlekedési vállalat ezt azzal indokolta, hogy a változásokról az utasok tájékoztatást is kérnek a pénztárosoktól.

A gyorsabb bérletkiadást az is nehezíti, hogy a szelvényeket kézzel kell kitöltenie a pénztárosnak.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×