eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mit csinált együtt Rogán és Schmuck?

A Tisztelet Társasága internetes tanfolyamán végzett csaknem 100 nyugdíjas díszoklevelét adta át Rogán Antal, az V. kerület polgármestere és Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvivője.

Schmuck Andor elmondta: a tanfolyam elindításakor bíztak abban, hogy sokan jelentkeznek majd, de várakozásaikon felül sokan végeztek náluk.

Az egykori szocialista politikus emlékeztetett: a tanfolyamhoz használt ingatlant a Belváros-Lipótváros önkormányzata biztosította.

Az idősek internetes képzésébe a jövőben országosan mintegy tízezer embert vonnának be - tette hozzá Schmuck Andor.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere szerint "ez a projekt is arról szól, hogy nem csak a 20 éveseké a világ".

A kerület vezetője hozzátette: az önkormányzat 2008-ban elkezdi kiépíteni az ingyenes, vezeték nélküli internet-hozzáférést Belváros-Lipótváros több pontján.

A 2004-ben alakult, idős emberek "ügyes-bajos dolgain" segítő Tisztelet Társasága 2007 februárja óta működik a Sas utcai helyiségben; az információs- és képzőközpontot tavaly májusban adták át, amikor Tisztelet-díjjal tüntették ki Rogán Antalt, Aradszky László énekest és Juszt László televíziós műsorvezetőt.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×