eur:
389.44
usd:
361.94
bux:
68608.98
2024. május 7. kedd Gizella

Legyen a jelszava az óvatosság, ha nyílt vízre indul korcsolyázni!

Fokozottan ellenőrzik a vízirendészek a dunai korcsolyázóhelyeket a balesetek megelőzése miatt. A folyó mellékvizein már egybefüggő a jégtakaró, ami azonban még túl vékony ahhoz, hogy rámerészkedjenek a sportolni vágyók. A jégen csak akkor szabad tartózkodni, ha az kellő szilárdságú, és nem olvad, nem mozog - mondta az InfoRádiónak a Dunai Vízirendészeti Kapitányság helyettes vezetője.

A korcsolyázni készülőket is figyelik a Dunai Vízirendészeti Kapitányság munkatársai, akik a folyó teljes magyarországi szakaszát felügyelik - mondta az InfoRádiónak a szervezet helyettes vezetője.

Jelenleg minden feltétel adott, hogy akár folyóvizeken is lehessen hódolni a téli sportoknak, egyes mellékágakon már kialakult az egybefüggő jégtakaró, amelynek, akárcsak az állóvizek esetében, legalább 10 centiméter vastagnak kell lennie ahhoz, hogy megfelelő szilárdságú legyen - közölte Csobai Balázs.

A Dunai Vízirendészeti Kapitányság helyettes vezetője hozzátette: sűrűbben járőröznek azokon a területeken, ahol gyakran megjelennek a korcsolyázók, és tanácsokat adnak a biztonságos sportoláshoz. Nagyon fontos például, hogy gyerekekkel mindig legyen felnőtt, aki figyeli a játszadozókat.

Ha mégis megtörténik a baj, beszakad valaki alatt a jég, hason kúszva kell megközelíteni, és azonnal értesíteni kell a hatóságokat, a mentőket - magyarázta Csobai Balázs.

A mentésben lehetőleg minél kevesebben és a legkisebb súlyúak vegyenek részt, hiszen akár a segítők alatt is beszakadhat a jégpáncél. Amennyiben sikerül kihúzni a bajba jutottat, minél előbb meleg ruhákba kell bújtatni - tanácsolta a Dunai Vízirendészeti Kapitányság helyettes vezetője.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×