eur:
390.72
usd:
364.15
bux:
68408.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A halálesetek fele megelőzhető lehetne a biztonsági öv bekapcsolásával

A biztonsági öv használatára hívja fel a figyelmet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Winkler-Virág András kommunikációs vezető az InfoRádióban elmondta, hogy járművek ütkezése következtében idén eddig 23-an haltak meg az autópályákon, és a balesetekben elhunytak közül tizenketten nem használtak biztonsági övet.

A 2004 és 2006 között elvégzett hasonló felmérésből az derült ki, hogy minden második életét vesztett autós megmenekült volna, ha bekapcsolja a biztonsági övet - mondta a kommunikációs vezető.

Winkler-Virág András arról is beszélt, hogy rengeteget költ a társaság a balesetek hatásait tompító elemekre, amelyek nem egyszer emberéletet mentenek.

A következő évre hasonló programok támogatására 900 millió forintot irányozott elő az Állam Autópálya Kezelő Zrt., de a legjobb megelőzés a járművekben meglévő biztonsági eszközök alkalmazása - hangsúlyozta.

A kommunikációs vezető megjegyezte, hogy a biztonsági öv használatát menet közben igen körülményes lenne fokozottabban ellenőrizni, a különböző tereléses ellenőrzések jelentősen lassítanák a haladást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×