eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A kamionok pénteken és szombaton közlekedhetnek a magyar utakon

A négynapos ünnep miatt a kamionok szerda 22 órától csütörtök 22 óráig, és szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a magyar utakon, míg a csütörtök 22 órától a szombat 22 óráig terjedő időszakban nem lesz érvényben korlátozás - tájékoztatott a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.

A közlemény kiemeli, hogy a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló kormányrendelet szerint a kamionokra érvényes közlekedési korlátozás november 4. és március 1. között nem vonatkozik a nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra, azaz november 4-én, vasárnap 0 órától a nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik a forgalomkorlátozás alól mentesülnek.

A kormányrendelet szerint a magyar vagy külföldi hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsik, vontatók, mezőgazdasági vontatók és ezek pótkocsijai, amennyiben megengedett legnagyobb öss-tömegük a 7,5 tonnát meghaladja, az ország közútjain a rendeletben meghatározott időszakokban nem közlekedhetnek.

A korlátozás célja, hogy a rendelet hatálya alá tartozó tehergépkocsik, elsősorban nyári és hétvégi időszakokban, valamint a munkaszüneti napokon a lakosság hétvégi nyugalmát ne zavarják, és forgalmuk korlátozásával amúgy is zsúfolt közutakon a balesetek száma csökkenjen, mutat rá közleményében a szaktárca.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×