eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Újabb fordulat a Heves megyei közgyűlés sagájában

Továbbra is a Heves Megyei Közgyűlés tagja Ambrus Zoltán. A Megyei Területi Választási Bizottság döntésével elutasította a Fidesznek az átszavazó képviselő mandátumának megvonására vonatkozó kérelmét, így érvényes volt a testület február 23-ai határozata, amellyel a szocialista Sós Tamást választották a megyegyűlés elnökévé.

A Fidesz arra hivatkozva fordult a választási bizottsághoz, hogy Ambrus Zoltán, az általa aláírt frakciószabályzat értelmében a frakcióból történt kilépésével lemondott mandátumáról, vagyis érvénytelenül szavazott a szocialista politikusra.

A Heves megyei Fidesz-frakció korábban bejelentette, hogy polgári pert indít Ambrus Zoltán ellen.

Az ügy előzménye, hogy a tavalyi önkormányzati választáson a szocialista párt és a jobboldal is 20-20 mandátumot szerzett a Heves megyei közgyűlésben.

A Fidesz igényt tartott a testület elnöki posztjára, mert szövetségeseivel együtt 940-nel több voksot szerzett, mint a szocialisták.

Az MSZP viszont azzal érvelt, hogy az övé a közgyűlés legnagyobb pártja. A patthelyzet miatt korábban többször felmerült, hogy feloszlatják a testületet és új választást írnak ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×