eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Március 15.: "senkinek nem tanácsolnám, hogy maradjon otthon"

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa nem tanácsolja, hogy esetleges zavargásoktól tartva bárki otthon maradjon március 15-én. Lenkovics Barnabás az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: az embereknek ki kell állniuk szabadságjogaik mellett, és az ünneplők azt bizonyíthatják, hogy nem félnek. Az ombudsman megerősítette, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalt információi alátámasztják a szélsőséges tevékenységre vonatkozó eddigi híreket.

Senkinek sem tanácsolnám, hogy maradjon otthon március 15-én az esetleges zavargásoktól tartva - jelentette ki az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában.

Lenkovics Barnabás hangsúlyozta: az embereknek ki kell állniuk alapvető szabadságjogaik mellett, és az ünneplők bizonyíthatják, hogy nem félnek sem a provokátoroktól, sem a rendbontástól, sem a hatósági túlkapásoktól.

A rendőrségnek sem szabad félnie a tömegtől, és elengedhetetlen, hogy a hatóság különbséget tudjon tenni ünneplők és randalírozók között - emelte ki az ombudsman.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint az erőszakos cselekményeknek nincs tömegbázisuk Magyarországon. Fontos, hogy ne forduljanak elő szándékerősítő, egyben félreérthető magatartások - tette hozzá Lenkovics Barnabás.

Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a gyülekezési jog sem korlátozhatatlan alapjog, és általános indokok, mint például a közrend és a közbiztonság védelme miatt lehet korlátozni ezt a jogot is - emlékeztetett az ombudsman.

Van szélsőséges tevékenység

Lenkovics Barnabás tudatta, hogy az országgyűlési biztosok felkeresték a Nemzetbiztonsági Hivatalt, és a szervezet információi alátámasztják a szélsőséges tevékenységre hivatkozó eddig megjelent állásfoglalásokat.

A radikális csoportok szervezkedése 2005 előtt is létezett, de kezelhető volt, így nem okozott problémát - hangsúlyozta az ombudsman. Hozzátette: az őszi események után a politikai és szociális feszültség közege lényegesen megváltozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×