eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Még idén felülvizsgálják a rendőrségi törvényt

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint még ebben az évben felülvizsgálják a rendőrségi törvényt.

Petrétei József a Köztársasági Õrezrednél tett látogatásakor azt mondta: a tavalyi zavargások körülményeit és a rendőri intézkedéseket vizsgáló Gönczöl-bizottság ajánlásai alapján áttekintik a kényszerítő eszközök alkalmazásának szabályozását is.

A miniszter közölte: várhatóan a jövő héten a kormány elé kerülhet az az átfogó előterjesztés, amelyben jogalkotási feladatok és intézkedési tervek kidolgozása is szerepel.

A törvény módosításához az országgyűlés kétharmadának egyetértése szükséges, vagyis az ellenzéknek is támogatnia kell a javaslatot.

Korábban a kormányszóvivő arról beszélt, hogy a kabinet első olvasatban tárgyalt a tervezetről.

Danks Emese hangsúlyozta: az előterjesztés egyik legfontosabb eleme az alapjogok gyakorlásának biztosítása, vagyis az, hogy a rendőrség tevékenysége a lehető legkisebb mértékben korlátozza például a gyülekezés és a véleménynyilvánítás jogának gyakorlását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×