eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Magyarország jól vizsgázott

Magyarország helyesen kezelte az év elején észlelt madárinfluenzát - közölte az Európai Unió betegségmegelőzési és -ellenőrzési központjának igazgatója.

Jakab Zsuzsanna elmondta: semmilyen tudományos bizonyíték nincs azokra a híresztelésekre, amelyek szerint Magyarországról származott a Nagy-Britanniában megjelent madárinfluenza-fertőzés.

Közben Csongrád megyében, uniós kérésre március 5-éig meghosszabbították a Szentes-Lapistó tíz kilométeres körzetében kialakított megfigyelési zóna fenntartását.

A Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás igazgatója közölte: az intézkedést a fertőzés lehetséges újbóli megjelenése miatti óvatosság indokolja.

Szigeti Sándor hozzátette: bizonyos korlátozások hétfő után egy hétig továbbra is érvénybe maradnak; a vágóállatok szállítására és újabb tenyészállatok telepítésére csak előzetes hatósági állatorvosi engedély után lesz lehetőség.

Magyarországon január végén azonosították a madárinfluenza emberre is veszélyes, H5N1-es típusát a térségben.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×