eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Felmérés: szinte minden rosszabb lett 2004 óta

A magyarok borúlátóbbak az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott más országok polgárainál - derült ki a GfK Csoport tavaly év végén készített kutatásából.

Kozák Ákos, a Gfk Hungária Piackutató igazgatója az InfoRádióban elmondta: a magyarok megítélése szerint a 2004-es uniós csatlakozás óta romlott az országban a munkahelyek biztonsága, az egészségügyi ellátás színvonala és az életszínvonal is.

A kutatócsoport az unióhoz három éve csatlakozott országok körében harmadik alkalommal végzett felmérést arról, hogyan ítélik meg az állampolgárok saját életkörülményeik alakulását.

A mutatók alapján a kutatásban résztvevő kilenc ország lakosai közül a magyarok a legelégedetlenebbek.

A megkérdezett országok lakosai közül összességében 43 százalék vélte úgy, hogy nem változott az egészségügy színvonala az uniós csatlakozás óta, míg a magyarok nagy része, 57 százalék szerint 2004 óta rosszabb lett az egészségügyi ellátás az országban.

A munkahely biztonságát tekintve is pesszimistábbak a magyarok; 66 százalék úgy ítélte meg, hogy romlott a helyzet ezen a területen; a kutatásban résztvevő összes országban ez az arány 37 százalék.

A Gfk Csoport felmérése szerint a magyarok a leginkább borúlátók az életszínvonal változásával összefüggésben is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×