eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az olimpiai bajnok tragédiája

Az 1980-as moszkvai olimpián győztes Baczakó Pétert titokzatos betegség gyötri. A sportoló előbb alig tudott járni, majd egy éve tolószékbe kényszerült.

A Moszkvában olimpiát nyert súlyemelő, Baczakó Péter kálváriája azzal kezdődött, hogy előbb alig tudott járni, majd egy éve tolószékbe kényszerült - írja az Index.

A sportoló nem tudja, pontosan mi a betegsége, lábai mozdulatlanok, a kezét is egyre nehezebben emeli, pedig 1980-ban 377,5 kilót emelve lett aranyérmes. Volt közvetlen életveszélyben, és egy orvosi műhibát is túlélt.

Volt klubja magára hagyta az ötvenöt éves egykori sportolót, az állam vonakodva fizette ki az olimpiai ezüstérmes tanítványa után járó jutalmat, sokan elfeledkeztek róla, de az is kiderült, kik a valódi barátai.

A volt sportoló bevallotta, hogy a tavalyi év nagyon szörnyű volt a számára, lelkileg rendkívül nehezen viselte a betegséget, családi traumák is érték.

Közben életveszélybe is került, amikor péceli házából rohammentővel szállították az intenzív osztályra, mert tüdőembóliája volt, nem kapta meg ugyanis meg azokat a véralvadásgátló gyógyszereket, amiket minden esetben előírnak, ha valaki mozdulatlan. "A műhiba sem tudott leteperni" - mondta fanyar humorral.

Részletek az Indexen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×