eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kioktatta Demszkyt Tarlós

A Fidesz megszólított elnöke helyett a párt fővárosi frakciójának vezetője válaszolt Demszky Gábor levelére, melyben a főpolgármester arra kérte az ellenzéki párt vezetőjét, hogy fontolja meg pártja március 15-i nagygyűlésének Erzsébet híd környéki helyszínét.

Demszky Gábor főpolgármester még a múlt héten kérte arra levélben Orbán Viktort, hogy a Fidesz és annak elnöke fontolja meg a párt március 15-i nagygyűlésének helyszínét.

A levélre Orbán Viktor helyett válaszoló Tarlós István, a Fidesz-MKDSZ frakciószövetség vezetője levele elején kifejti: "engedje meg felhívnom figyelmét levelének egy bántó udvariassági hiányosságára. Ön dr. Demszky Gáborként írja alá a levelet, ugyanakkor a megszólításban elfelejti a doktori titulust jelölni Magyarország volt miniszterelnökének neve előtt. Igaz, ez nem lényegi elem, pusztán neveltetés kérdése".

Tarlós István azzal indokolja, hogy ő válaszol Orbán Viktor helyett, hogy "a fővárosban mi dolgozunk egymás mellett. Azt pedig már nem akarjuk megfejteni, hogy Ön miért csak miniszterelnökökkel, és volt miniszterelnökökkel, továbbá országos pártelnökökkel hajlandó levelezni".

A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakciószövetség vezetője azt írta, hogy méltányolják Demszky Gábor március 15-i rendezvények lebonyolításának biztonsága felett érzett gondoskodó aggodalmát. "Õszintén köszönjük Önnek" - fogalmazott Tarlós István.

"Szeretnénk azonban megnyugtatni, hogy szándékaink megegyeznek. (...) Az ünnepi helyszín megválasztásának szabadságát - emlékeink szerint - egy dr. Demszky Gábor nevű egykori demokrata valamikor emblematikus személyiségként támogatta" - fogalmaz a levél.

Tarlós István kiemeli, hogy "a Fideszen és szimpatizánsain nem fog múlni az ünnep méltósága. Provokátorok pedig a Várban éppúgy felbukkanhatnak, mint az Erzsébet hídnál".

A fővárosi ellenzéki politikus végül egy történelmi példával zárja levelét, Kodály Zoltánt idézve, aki egy egykori politikai vezetőnek a következőt felelte, amikor az új Himnuszt akart vele íratni: jó az eredeti (helyszín) is.Korábban Demszky Gábor arra kérte levélben a Fidesz elnökét, hogy fontolja meg pártja március 15-i nagygyűlésének Erzsébet híd környéki helyszínét, mert meggyőződése, hogy a politikus "rossz, alkalmatlan helyet" választott.

Demszky Gábor egyben reményének adott hangot, hogy "nem ismétlődnek meg az október 23-i események, de aggodalmai vannak".

A főpolgármester szerint Orbán Viktor már többször választott "kitűnő helyszínt" pártja nagyrendezvényeihez, így a budai Várat, vagy október 23-án az Astoriát; akkor ő szintén levélben próbálta erről lebeszélni. Az aggodalmai beigazolódtak, hiszen rendőri erőt is be kellett vetni.

A főpolgármester közölte: "minden jó ízlésű magyar ember" azt kívánja, hogy a legnagyobb nemzeti ünnep ne lezárt hidakról, vagy egy lezárt hídról, hanem közös, békés ünneplésről szóljon.

Hozzáfűzte, hogy álláspontja szerint Orbán Viktor nemcsak a békés, ünnepelni akaró többségért, hanem "az Árpád-sávos kisebbségért" is felelős, illetve azokért, akik a rendezvények után ott maradnak.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×