eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Gyurcsány: messze indulunk, de mindenkit viszünk

A megújított politika, a megerősített közösségek és a hatékony szervezet jelentőségét emelte ki Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP újonnan választott elnöke vasárnap a párt budapesti kongresszusán.

Az MSZP új elnöke a döntéshozatalban demokráciát, a politikai cselekvésben több kezdeményezést, nagyobb határozottságot és erőt, a végrehajtásban nagyobb hatékonyságot ígért.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a magyar baloldal előtt nagy út áll, "messze indulunk, de mindenkit magunkkal viszünk".

Az MSZP vezetője szerint meg kell újítani a baloldal politikáját: az új politikának a nemzeti progresszióból, a demokratikus történelmi előzményekből és a baloldal hagyományos, máig élő, eleven és most is érvényes értékeiből kell táplálkoznia.

A pártelnök bejelentette azt is, hogy 2008 végére felépül a párt új országos központja.

Gyurcsány Ferenc első pártelnöki beszédében kitért arra is, hogy nem feledkeztek meg arról: az ország történetében "százezreket sértettek, aláztak meg, vagy haltak meg elfogadhatatlanul és megbocsáthatatlanul származásuk, szabadság szeretetük és demokratikus meggyőződésük miatt".

Az MSZP elnöke szerint nincs olyan eszme, amely szóval vagy tettel megalázhat, elpusztíthat másokat, ezért azt kérte a küldöttektől, hogy egy perces néma felállással tisztelegjenek a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×