eur:
392.82
usd:
362.98
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kihasználatlanok a fővárosi strandok

Bár a kánikulában is csak 70 százalékos kihasználtsággal működnek a fővárosi strandok, idén nem teszik ingyenessé azokat. Még hétvégén is legfeljebb 35 ezren strandolnak Budapesten - nincs kizárva, hogy az 1600 forintos jegyárak miatt...

Tavallyal ellentétben nem lesz ingyenes a strandolás Budapesten, noha a felmérések szerint a fürdők kihasználtsága csupán 70 százalékos. Bár az elmúlt hetekben megnőtt a forgalom, hétköznaponként még mindig csak legfeljebb 25 ezren váltanak jegyet valamelyik budapesti strandra.

Érdekes módon a látogatók száma a hétvégén sem haladja meg a 35 ezret, holott a strandokra akár 50 ezer ember is beférne - mondta az InfoRádióban a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. főmérnöke.

Egy négyfős családnak csak a belépőjegy ötezer forint

Kiss Ferenc közölte: a strandok a hőség miatt minden nap a szokásosnál egy órával hamarabb nyitnak, és ahol igény van rá, ott a zárást is elhalasztják egy órával. Néhány létesítmény pénztáránál pedig vízautomatát helyeztek ki.

A viszonylag alacsonyabb látogatottságra magyarázat lehet a belépők ára, hiszen egy felnőttjegy ára 1000-1600 forint között van, és a gyerekjegy is csak 200-300 forinttal kerül kevesebbe. Egy négytagú családnak tehát csak a belépő 5000 forint körül van.

Ennek ellenére Demszky Gábor főpolgármester az InfoRádióban kijelentette: a tavalyi gyakorlattal ellentétben idén nem lesz ingyenes a fővárosi strandolás.

Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×