eur:
388.66
usd:
361.79
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Nő a belvízveszély a Tisza mentén

Csongrád megyében már összesen öt szakaszon van érvényben elsőfokú belvízvédelmi készültség. A Tisza alsó és középső, valamint a Berettyó alsó szakaszán másodfokú a belvízvédelmi készültség.

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese elmondta: hétfőn déltől az Algyő-Tápé-Gyála-Körös-éri, a Mártély-Tisza-Maros-zugi és a Sámson-élővízi belvízvédelmi szakasz öt szivattyútelepén van érvényben elsőfokú belvízvédelmi készültség. Kőfalvi István hozzátette: kedd reggeltől a Mártély-Tisza-Maros-zugi szakasz még egy telepén kellett elrendelni hasonló intézkedést.

A Vízügyi Igazgatóság ügyeletese beszámolt arról, hogy az érintett helyeken elkezdték a szivattyúzást, mert az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt jelentősen megemelkedett a főcsatornák vízszintje.

Hétfőn az országban több mint 120 kilométeren rendeltek el elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Fekete, a Fehér és a Kettős-Körös vízgyujtő-területén.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetőjének korábbi tájékoztatása szerint a Tisza alsó és középső, valamint a Berettyó alsó szakaszán másodfokú a belvízvédelmi készültség.

Kóthay László elmondta: a térségben a legtöbb csapadék Polgár körzetében hullott: 14 milliméterrel több, mint a decemberben átlagos 33 milliméteres mennyiség.

A Bodrogközben is másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el Tiszakarád térségében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×